Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ EΛΛAΔΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ~ η σύγχρονη νεολαία ξεκινάει από τις ρίζες της

μέσα σε μια βαλτωμένη κοινωνία, μία Ελλάδα πρωτοπορεί, καινοτομεί & διαφημίζει τη χώρα. Ας την γνωρίσουμε

Τα τελευταία είκοσι με τριάντα χρόνια η καθημερινότητα στην Ελλάδα έχει αλλάξει άρδην. Το ξέρετε, το έχετε ζήσει, το έχετε εφαρμόσει οι ίδιοι. Μια παραδοσιακή και εν πολλοίς, συντηρητική κοινωνία όπως αυτή της Ελλάδας εξελίχθηκε και ξαφνικά μετατράπηκε σε μία πιο σύγχρονη και ελεύθερη, με πολλά ερεθίσματα και επιρροές. Προφανώς την μερίδα του λέοντος κατέχει πλέον η Δυτική κοινότητα της οποίας περιορισμούς θα βρούμε ελάχιστους.

Η τεχνολογία εισχώρησε σύντομα στα σπίτια μας και πλέον οι χρόνοι που τα νέα επιτεύγματα της, έρχονται στην χώρα
μας είναι ελάχιστοι. Οι έλληνες καταλήξαμε να εθιζόμαστε στο διαδίκτυο ή το “έξυπνο κινητό” μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους χρήστες του εξωτερικού. Και η τεχνολογία έφερε έναν νέο τρόπο στις επικοινωνίες. Αν και στην εξέλιξη της επικοινωνίας θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά, δεν είναι άστοχο να γενικεύσουμε, λέγοντας απλά πως πλέον μπορούμε να εκμηδενίσουμε αποστάσεις, ερχόμενοι σε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά. Η επικοινωνία όμως έφερε και νέες γνωριμίες, νέες τάσεις επικοινωνίας και νέα πρότυπα επικοινωνίας. Δείτε τους νέους σήμερα, το πως αλληλεπιδρούν στα κοινωνικά δίκτυα και πως μεταφέρουν αυτή την αλληλεπίδραση στην καθημερινότητά τους στο σχολείο, τις παρέες και τη συμπεριφορά τους.


Αυτή η υιοθέτηση του Δυτικού τρόπου ζωής έφερε νέα πρότυπα στο ντύσιμο, στις σχέσεις, στο χτένισμα και σε πολλά ακόμα πράγματα. Έτσι, βλέπουμε έναν νέο σήμερα να γυρίζει από το σχολείο μυρίζοντας κολόνια, έχοντας ιδιαίτερο χτένισμα και με πολύ προσεγμένο ντύσιμο που θυμίζει σελίδες περιοδικών μόδας! Έχει σκουλαρίκι στο αυτί και τη μύτη, τατουάζ στην πλάτη και εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου. Κυκλοφορεί με τσαντάκι στον ώμο και με κινητό πέντε ιντσών στην παλάμη.

Αυτός ο νέος την Κυριακή το μεσημέρι θα δεχτεί να καθίσει στο τραπέζι της οικογένειας για το μεσημεριανό, ακόμα κι αν όλες τις υπόλοιπες μέρες κανείς δεν συναντά κανέναν από την οικογένεια. Αυτός ο νέος θα φορέσει τη φόρμα για να βοηθήσει τον πατέρα του να μαζέψει τις ελιές τον χειμώνα ή θα πάει μαζί του στα αμπέλια για τον τρύγο του Σεπτέμβρη. Αυτός ο νέος θα ακυρώσει την βόλτα με τους φίλους του γιατί πρέπει να μείνει το βράδυ στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο παππούς του. Είναι ο νέος που αν οι γονείς του αποφασίσουν πως απόψε δεν επιτρέπεται να πάρει το αμάξι για την βραδινή του βόλτα, θα περπατήσει. Είναι ο νέος που περπατάει στους δρόμους που έχουν σκουπίδια, που επιστρέφοντας από τη διασκέδαση του θα φάει πατσά ή σουβλάκι, είναι ο νέος που όσο κι αν χορεύει τα βράδια τα διάφορα, beats, το κέφι του πάντα εκτοξεύεται αν βρεθεί στο κέφι ενός ζεϊμπέκικου.

Είναι ο έλληνας νέος. Είναι αυτός που όποιος κι αν είναι σήμερα, μόλις γυρίσει σπίτι, είναι συνήθως αυτός που ήμασταν κι εμείς κάποτε. Αυτός ο νέος είναι ο συνδετικός κρίκος της παλιάς, παραδοσιακής Ελλάδας με τη νέα. Αυτός θα επιλέξει τι χαρακτηριστικά της Ελλάδας που του παραδώσαμε θα κουβαλήσει στο αύριο μαζί του μεταλαμπαδεύοντάς τα παράλληλα στην επόμενη γενιά. Είναι αυτός ο νέος που θα τα παντρέψει με το σήμερα και αύριο της σύγχρονης εποχής με αποτέλεσμα να δώσει το νέο πρόσωπο αυτής της χώρας. Και ξέρετε κάτι; Όσο κι αν έχω πολλές ενστάσεις για τους χειρισμούς και τις αντιλήψεις αυτού του νέου, ελπίζω σ’ αυτόν. Απαιτώ να δημιουργήσει μια νέα πιο ελκυστική Ελλάδα. Είναι η σειρά του να προσπαθήσει να αναδύσει την Ελλάδα! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το