Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ EΛΛAΔΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ~ η εξέλιξη των ελλήνων

μέσα σε μια βαλτωμένη κοινωνία, μία Ελλάδα πρωτοπορεί, καινοτομεί & διαφημίζει τη χώρα. Ας την γνωρίσουμε

Λογικά αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα έχετε χρειαστεί κάποια στιγμή να συναλλαχτείτε με το Δημόσιο για λόγους οικονομικούς, επιχειρηματικούς, υγείας κλπ. Θα έχετε διαπιστώσει το χάος το οποίο επικρατεί στους τομείς αυτούς. Να χρειάζονται υπογραφές και έγγραφά που είναι τραγικά πολύπλοκο και δαπανηρό (σε χρόνο ή χρήμα) να βρεθούν και ουσιαστικά να εμποδίζουν τον καθένα να κάνει την δουλειά του ή σε διευρυμένη κλίμακα, να αναπτυχθεί ατομικά ή συλλογικά.

Είναι το ίδιο με τους δρόμους στην Ελλάδα. Εκεί που έχεις δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ξαφνικά οι δυο λωρίδες γίνονται μία και η έξοδος για “Άγιο Σώστη” (υποθετικό χωριό κάπου στην Ελλάδα) είναι ένας στενός σχεδόν χωματόδρομος που ποτέ δεν πίστεψες ότι υπάρχει. Είναι το ίδιο με την οικονομία στην Ελλάδα όπου οι περισσότεροι σου ζητούν να ξοδέψεις σε εντυπωσιακές συσκευές και υπηρεσίες, την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν οι υποδομές για να έχεις ένα επαρκές εισόδημα για να καλύψεις το συγκεκριμένο έξοδο.

Κι όμως… Ο Δυτικός τρόπος ζωής βρίσκεται ακριβώς μέσα στο σπίτι μας. Υπάρχει στις τηλεοπτικές σειρές που παρακολουθούμε με υπότιτλους, υπάρχει στα κινητά και τις ταμπλέτες μας, υπάρχει στις εφαρμογές μας, στο αυτοκίνητο μας, σε πράγματα που δημιουργήθηκαν για έναν κόσμο πιο οργανωμένο, πιο μεθοδικό, για έναν κόσμο που δεν καλύπτεται από χάος. Για έναν κόσμο όπου το GPS δεν κάνει λάθος στους δρόμους, επειδή είναι κανονικοί δρόμοι! Στην (πλούσια) Δύση όλοι έχουν τα μέσα για να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη.

Εδώ στην Ελλάδα, οι έλληνες προσπαθούν με μεγάλο κόπο να αποκτήσουν τα ίδια μέσα που όμως δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην χώρα αυτή. Κι όμως… Τα καταφέρνουμε. Το κινητό μας είναι android, το αυτοκίνητο μας δεν είναι Lada, ο υπολογιστής μας φοράει windows 8 (ίσως εδώ υπερέβαλα λίγο) και τα ρούχα υπογράφονται από ιταλική ή αμερικάνικη εταιρεία. Δεν τα αποκτήσαμε όσο εύκολα στην Δύση, όμως ακόμα και μέσα σε αυτό το χάος, είμαστε εδώ, υπάρχουμε και εξελισσόμαστε. Αναδυόμαστε… +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Κάτι σημαίνει αυτό έτσι; Ίσως δεν το εκμεταλλευόμαστε εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Θα μου πεις και αυτό που λέω είναι υποκειμενικό.. Αυτό που εννοώ είναι να εξελισσόμαστε όχι επιφανειακά και με υλικά αγαθά κλπ.. αλλά να καλλιεργούμαστε εκ των έσω πρώτα. Και επιτέλους να σταματήσουμε να υπερηφανευόμαστε για το παρελθόν και την ιστορία μας και να είμαστε τώρα περήφανοι για αυτό που θέλουμε να γίνουμε.. να δημιουργήσουμε σε σταθερές βάσεις μια καλύτερη ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνήσω απόλυτα. Όχι ότι αυτό είναι αρκετό.
      Χρειάζεται πολύ δουλειά και κυρίως από τους ανθρώπους που ευθύνονται για τη νέα γενιά. Μπορεί εμείς να μπορούμε να διορθώσουμε κάποια οικονομικά θέματα, όμως η νοοτροπία μπορεί να αλλάξει μόνο από την επόμενη γενιά και προφανώς όχι εξαιτίας των παραδειγμάτων που της δίνουμε εμείς

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το