Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ ήρθε η ώρα να ξεπουλήσουμε τα πάντα. ας αρχίσουμε με...

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Έχει ακουστεί πολλές φορές πως το χρήμα τα κερδίζει όλα και σε έναν βαθμό ίσως είναι και αλήθεια! Όμως λες ρε παιδί μου πως δεν μπορεί, δεν θα ισχύσει σε όλα αυτό. Αν για παράδειγμα ερχόταν ένας σεΐχης και πρότεινε στον Σαμαρά να πληρώσει όλο μας το χρέος και να τερματίσει όλη την ανεργία με αντάλλαγμα την αφαίρεση του σταυρού από την ελληνική σημαία, θα το έκανε; Ε, δε νομίζω.

Όμως καλό είναι να μην είμαστε σίγουροι στις μέρες μας και ο μόνος τρόπος να εξετάσεις ένα τέτοιο ζήτημα είναι από πράγματα που αρχικά δεν δείχνουν να βλάπτουν τόσο πολύ. Εδώ και μερικά χρόνια οι μόνοι που έχουν λεφτά για πέταμα είναι οι άραβες. Επειδή βαρέθηκαν τα λεφτά ή μάλλον δεν έχουν τι να τα κάνουν, αποφάσισαν να διασκεδάσουν λίγο κι έτσι σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και προσφάτως στην Ισπανία, ξεκίνησαν να αγοράζουν ομάδες. Ποδοσφαιρικές ομάδες Και να τα εκατομμύρια για έναν παίκτη και να οι χορηγίες εκατομμυρίων και να οι μεταγραφές για μισθούς που αρκούν για να σβήσουν το χρέος της Ελλάδας κι όλα αυτά για την πλάκα τους αφού δεν κερδίζουν λεφτά οι άνθρωποι, απλά φήμη.

Οι χορηγίες αυτές ξεκίνησαν με τις ταμπέλες στα γήπεδα, επεκτάθηκαν στις φανέλες των ομάδων και έφτασαν ως τις imageονομασίες των γηπέδων, με πρώτο και καλύτερο της αγαπημένης μου ομάδας, αφού το γήπεδο της Arsenal ονομάζεται πλέον Emirates Stadium. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Όσο το χρήμα ρέει, αυξάνονται και οι απαιτήσεις, έτσι οι πλούσιοι επενδυτές άρχισαν να απαιτούν την αφαίρεση του σταυρού από τα εμβλήματα των ομάδων. Το πρώτο κρούσμα έγινε στο σήμα της Μπαρτσελόνα, το οποίο όμως δεν καρποφόρησε μετά από τεράστιες διαμαρτυρίες από τον κόσμο που άρχισε να γυρίζει ακόμα και τα διαρκείας του. Λίγο πιο διπλωματική ήταν η λύση της ιταλικής Milan η οποία έφτιαξε δύο φανέλες. Η μία έχει μόνο τον σταυρό και η άλλη μόνο τις ρίγες ενώ το σήμα αρχικά αποτελείται από έναν σταυρό και κάθετες γραμμές. Αυτό αποφασίστηκε ώστε να εξυπηρετήσει το μουσουλμανικό κοινό σε ενδεχόμενες εμφανίσεις της ομάδας σε αντίστοιχες χώρες ή για την εκμετάλλευση του σήματος από την εταιρεία στο δικό της κοινό. Τελευταίο “κρούσμα” ήταν η Real της Μαδρίτης η οποία αν και στο όνομα και στο έμβλημα της έχει το βασιλικό στέμμα που φυσικά φέρει τον σταυρό στην κορυφή του, αναγκάστηκε να τον αφαιρέσει καθώς προωθούσε τη νέα της χορηγία από την εθνική τράπεζα του Άμπου Ντάμπι!

Τα παραδείγματα αφορούν μερικές από τις διασημότερες ομάδες στον κόσμο, οπότε παραμένει άγνωστο τι μπορεί να συμβαίνει σε μερικές μικρές ομάδες που ίσως παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τους άραβες. Είναι αυτός ο νέος τρόπος διάσωσης; Μπορεί κάπως κάποτε να γίνει αποδεκτό αυτό του είδους ξεπουλήματος της ιστορίας, των συμβόλων, των κτιρίων μας; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. ΦΥΣΙΚΑ θα γίνει αποδεκτό.
    Ήδη έχουμε πουλήσει την Σμύρνη και την μικρασιατική καταστροφή στο όνομα της συναδέλφωσης των λαών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το