Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ~ ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

κάθε πρόσωπο ή γεγονός του παρελθόντος, κρύβει ένα μήνυμα προβληματισμού για το μέλλον

Τάκης Ζαχαράτος
δε λέει ηλικία
ο Νο1 'Ελληνας μίμος

Ο Τάκης Ζαχαράτος είναι ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα. Ιδιαίτερο και μεγάλο ταλέντο, πάντα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την «καταθλιψάρα» που κυριαρχεί μέσα σου. Είναι ένας άνθρωπος ευφυής και πριν περίπου 25 χρόνια, τον ξεχώρισε η Ρούλα Κορομηλά σε μια επίσκεψή της στην Πάτρα, όπου έμενε και εργαζόταν εκεί ο Τάκης. Έπειτα, εργάστηκε στην ΕΡΤ και στη συνέχεια συνεργάστηκε μαζί της στον «Πρωινό Καφέ». Για να φτάσει σήμερα να κάνει όλες αυτές τις μιμήσεις τόσο πειστικά και με τόση λεπτομέρεια παρακολούθησε σεμινάρια σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες και μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα έκανε για οχτώ χρόνια μαθήματα φωνητικής με την Τζούλι Μασίνο. Έγινε γνωστός μέσα από guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και σήριαλ και το 2005 παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA την εκπομπή «Ζω ένα Δράμα». Το 2008 ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι στην παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» στην οποία υποδυόταν ένα κομμωτή. Από τότε έχει ανεβάσει πολλές δικές του παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με αρκετούς σκηνοθέτες όπως τον Ανδρέα Βουτσινά. Πρόσφατα τον είδαμε σε ρόλο κριτή στο τηλεοπτικό σόου «Your face sounds familiar», στην οποία σχολιάστηκε τόσο για τις έξυπνες ατάκες που έλεγε στους διαγωνιζόμενους όσο και για τις ενδυματολογικές του επιλογές που ήταν πέρα για πέρα ασυνήθιστες και παράλληλα εκθαμβωτικές.

Βέβαια, ο Τάκης, προτού εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα, δηλαδή κυρίως στο διάστημα της παιδικής του ηλικίας, ήταν ένα παιδί εσωστρεφές το οποίο ασχολιόταν με την ενόργανη γυμναστική, και όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο ΒΗmagazino ονειρευόταν να πάει στους Ολυμπιακούς, μιας και έκανε πρωταθλητισμό, και να πάρει το χρυσό μετάλλιο αλλά τελικά τον «τράβηξαν» η κομμωτική και μετέπειτα τα καλλιτεχνικά. Για του λόγου το αληθές καλύτερα για εμάς, αφού μας χαρίζει ατελείωτες δόσεις γέλιου. Ως γνωστόν, για να κάνει κανείς πρωταθλητισμό πρέπει να είναι σκληραγωγημένος και πειθαρχημένος για να κατακτήσει κάθε απώτερο σκοπό του. Έτσι και ο Τάκης Ζαχαράτος, δεν ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό μόνο στην ενόργανη αλλά και στον τομέα της μιμήσεις, καθώς για να βγει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για καθεμία ξεχωριστή προσωπικότητα απαιτούνται άπειρες ώρες σκληρής δουλειάς για να είναι πειστικό και όχι γελοίο το θέαμα που παρουσιάζεται.

Προσωπικά, επιδίωξα να τον δω δύο φορές από κοντά και ήταν απλά φοβερός και μοναδικός. Πιστεύω ότι όσο κι αν έχει δουλέψει κάποιος στον τομέα του, πρέπει να έχει και κλίση σε αυτό που κάνει για να ξεχωρίσει. Θυμάμαι όταν τον είχα δει από κοντά ήταν λες και είχε καταπιεί προβολέα. Απίστευτα εκθαμβωτικός και με πολλή ζωντάνια, ήταν πρόθυμος να μας συνεπάρει στη θεατρική του δουλειά χωρίς εμείς να χρειαστεί να κάνουμε το παραμικρό. Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι ο Τάκης είναι πηγή έμπνευσης για όσους έχουν και για όσους γενικότερα δεν έχουν διάθεση. Ποτέ δεν άκουσα κάποιον να τον αποκαλεί ατάλαντο, σνομπ ή σαχλό σε αυτό που κάνει! Απολαύστε τον!! +Nastazia A
 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΙΣΩ

3 σχόλια:

  1. εχεις παρατηρησει ομως οτι τα καλυτερα σκετσα τα κανει οταν κανει τη γυναικα; μια παλιοξεφωνημενη ειναι που της βγαινει φυσικη η μιμηση οποτε λογικα ειναι τοσο πετηχημενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και να λοιπον ενας ανθρωπος που θα τον αποκαλεσει σαχλο,γελειο και ολα τα συναφη.....συγνωμη....για εμενα ο τυπος ειναι απλα αηδιαστικος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το