Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ANΘΡΩΠΙΝΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ~ χαρούμενες οικογενειακές διακοπές

μαθήματα από καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν τις ζωές τους

Γεια σας και σήμερα αγαπητοί αναγνώστες από το +yannidakis 

Θέλοντας να ξεφύγω από τις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας, σήμερα σκοπό έχω να σας δώσω ιδέες καλοκαιρινής χαλάρωσης.

Ιούλιος μήνας καλοκαιρινός, ζεστός που το μόνο που μας κάνει να σκεφτόμαστε είναι η παραλία, τα μπάνια και οι διακοπές. Για πολλούς σημαίνει ξενοιασιά, ξεκούραση, διασκέδαση, απόλαυση. Για κάποιους που πιθανότατα να έχουν παιδιά διακοπές  σημαίνουν, άγχος, κούραση, ταλαιπωρία μόνο και μόνο γιατί σκέφτονται πόσα πρέπει να ετοιμάσουν και να κουβαλήσουν μαζί τους προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.  Ε λοιπόν αυτό θα αλλάξει σήμερα. Μικρές συμβουλές και μυστικά μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε ωραίες ξένοιαστες οικογενειακές διακοπές. Το μυστικό είναι στην απλότητα.

Ετοιμάζοντας τις βαλίτσες ζητήστε από τα παιδιά σας να συμμετέχουν δίχως να τις φορτώνετε με πολλά πράγματα. Μόνο τα απαραίτητα. Δεν είναι ο σκοπός τα παιδιά να ασχολούνται με τα παιχνίδια που έχουν ούτως η άλλως στο σπίτι τους αλλά να απασχοληθούν με νέες δραστηριότητες και καινούρια ενδιαφέροντα όπως παιχνίδι στην παραλία. Καλό είναι στις διακοπές να προσπαθήσετε να διατηρείτε την ψυχραιμία σας σε καταστάσεις αποδιοργάνωσης των παιδιών και αντί για φωνές να τους αποσπάτε την προσοχή με κάτι που τα ενδιαφέρει. Μιας και είναι καλοκαίρι δεν είναι απαραίτητο το πολύ φαγητό αλλά η ενυδάτωση μέσω φρούτων χυμών και υγρών. Μην καταπιέζετε τα παιδιά να τρώνε αν δεν θέλουν άλλο. Καλό είναι να ενθαρρύνετε τα παιδιά να καταπιαστούν και να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες όπως κολύμπι, ρακέτες, ποδήλατο. Αποθανατίστε τις στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες. Οι διακοπές αποτελούν μια καλή ευκαιρία για ανατροπές και αλλαγές. Για παράδειγμα είναι μια καλή ευκαιρία για να κόψουμε τη συνήθεια της πιπίλας σ’ ένα νήπιο, αφού το παιδί μπορεί να μιμηθεί τη συμπεριφορά ενός μεγαλύτερου παιδιού ή να πέφτει για  ύπνο εξουθενωμένο από το παιχνίδι και να μην έχει ανάγκη από το νανούρισμα της πιπίλας.

Τέλος μην ξεχάσετε να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας καθώς διακοπές σημαίνουν αγάπη, ηρεμία και χαλάρωση.

«Ζήστε το τώρα χτίζοντας αναμνήσεις για το αύριο..»
Καλό καλοκαίρι! +entita matsinska 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το