Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ το συνέδριο μιας νέας δημοκρατίας που μου άρεσε γιατί έκανε το σωστό

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Οι μέρες που πέρασαν στιγματίστηκαν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν σας κρύβω πως δεν παρακολούθησα στενά τα δρώμενα, όμως καμιά φορά αυτό σε αφήνει να έχεις μια πιο αντικειμενική άποψη για ένα γεγονός, πόσο μάλλον από κάποιον σαν εμένα που ουδέποτε υπήρξα ψηφοφόρος του κόμματος αυτού.

συνέδριο Νέα Δημοκρατία
Συνέβησαν όμως μια σειρά από πράγματα που δεν μπορούμε να μην τα σημειώσουμε. Ο Μητσοτάκης αφού έγινε πρόεδρος, άρχισε να τα βάζει με το ίδιο του το κόμμα, πριν τα βάλει επισήμως με τον πολιτικό του αντίπαλο, Τσίπρα. Άρχισε να ξηλώνει την ΟΝΝΕΔ και αμέσως μετά την ΔΑΚΕ. Μιλάμε για δύο "υπό-κομμάτια" της Νέας Δημοκρατίας που παραδοσιακά αποτελούσαν μέρος της ραχοκοκαλιάς του κόμματος. Ο Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας την βρωμιά και την φθορά που υπάρχει στις τάξεις των οργάνων αυτών, αποφάσισε να τα βάλει μαζί τους και αυτό από μόνο του ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

Στο Συνέδριο του κόμματος μίλησε και ένας τύπος που αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάγκη για μεγάλες συμμαχίες προκειμένου η Ελλάδα ενωμένη να προχωρήσει στην εξυγίανσή της. Κάτι που ο ανεμοδαρμένος πολίτης έχει ανάγκη από το 2009 όμως ποτέ σε αυτά τα έξι-εφτά χρόνια δε συνέβη. Ο τύπος αυτός ήταν ο Θεοδωράκης από το "Ποτάμι" που είπε κάτι αυτονόητο. Δεν ξέρω αν η δήλωση του αυτή κρύβει μικροπολιτικά συμφέροντα, όμως είναι σωστή.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε επανεκκίνηση, είναι άλλο κόμμα, γύρισε σελίδα και διάφορα άλλα που ακούστηκαν και μακάρι να είναι σωστά. Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε δεν έχουμε την πολυτέλεια να κατηγορούμε τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη ή τον Παπανδρέου. Χρειαζόμαστε μία ενωμένη κεντρική πολιτική (μακριά από πολιτικές ακρότητες) που θα μπορέσει να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα με υπεύθυνο πολιτικό και τεχνοκρατικό τρόπο και όχι με λαϊκισμούς που ήταν στην μόδα τη δεκαετία του 90'.

Κι εμείς -όσο κακοπροαίρετοι κι αν δικαιούμαστε να είμαστε- οφείλουμε να συμβάλλουμε όχι να αναλωνόμαστε στην καχυποψία και στην μιζέρια. Λέω εγώ τώρα... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

3 σχόλια:

  1. Ο Μητσοτάκης θα είναι πολύ χειρότερος από τον Τσίπρα, όπως ήταν ο Τσίπρας από τον Σαμαρά. Όαο για την "νεολαία" προφανώς την ξήλωσε για να βάλει δικούς του.
    Και αφού έχει θεό του το ΔΝΤ δεν ξέρω πόσο μπορεί κανείς να μην είναι καχύποπτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φυσικά και πρέπει να είναι καχύποπτος, αλλά όχι αρνητικά προδιατεθειμένος τέλος πάντων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς να μην είμαι αρνητικά διατεθειμένος; Δεν έχεις ακούσει κάποιον που είπε ότι δεν μπορείς να βάλεις νέο κρασί σε παλιά ασκιά; Μέχρι στιγμής δεν έχω δει ακόμα καινούριο ασκί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το