Κυριακή 10 Απριλίου 2016

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ~ παράνομος έρωτας. αξίζει; (the 7.39)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

The 7.39
Παραγωγή: 2014
Σκηνοθεσία: John Alexander
Βασικοί Χαρακτήρες: David Morrissey, Sheridan Smith, Olivia Colman
Περιγραφή: O Carl οικογενειάρχης και η Sally σε σχέση είναι δύο ξένοι στην αρχή όμως κάθε πρωί πηγαίνουν στη δουλειά του με το τρένο όπου και ερωτεύονται. Στην αρχή υπήρχε αμοιβαίο φλερτ όμως όταν αποφασίζουν να προχωρήσουν τη σχέση τους θα βάλουν σε δοκιμασία και τις σταθερές τους σχέσης όπως και τη δική τους. 

Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για τον Απρίλιο διάλεξα το ''the 7.39'' το οποίο είναι μια καθαρά αισθηματική ταινία η οποία μας μεταφέρει τις δυσκολίες που μπορούν να περνούν τα ζευγάρια από την τριβή της καθημερινότητας και την απόδραση που μπορεί να επιλέξει ο ένας από τους δύο ή και η δύο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο παντρεμένος άντρας με μία δεσμευμένη γυναίκα που διαλέγουν να ''ξεστρατήσουν''. Ομολογώ ότι τέτοιου είδους ταινίες σπάνια με ελκύουν γιατί επίσης σπάνια έχουν κάτι να προσφέρουν σε νοήματα. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη έχει και νοήματα αλλά και καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές.

Στην ταινία μας λοιπόν οι δύο πρωταγωνιστές ο Carl & η Sally ζουν δύο παράλληλες ζωές. Ο μεν Carl είναι ένας οικογενειάρχης με δύο παιδιά που έχει αρχίσει να δυσανασχετεί από τον τρόπο που εξελίσσεται η σχέση του με τα παιδιά και τη γυναίκα του και να νιώθει παραμελημένος. Από την άλλη η Sally είναι δεσμευμένη με έναν άντρα που δεν την γεμίζει πραγματικά αλλά μένει μαζί του γιατί τον αγαπά αλλά κι εκείνος την αγαπά με τον τρόπο του. Τι είναι αυτό που ενώνει τον Carl και τη Sally; Το ίδιο βαγόνι τρένου με το οποίο πηγαίνουν κάθε μέρα στη δουλειά τους. Οι δύο τους με τον καιρό θα πιάσουν φιλία, η φιλία θα εξελιχθεί σε φλερτ και το φλερτ σε έρωτα. Τι θα κάνουν όμως με τις παράλληλες ζωές τους; Θα διαλύσουν την οικογένεια του ο Carl και τη σχέση της η Sally για να ζήσουν μαζί ή όχι; Τη συνέχεια αφήνω να τη δείτε στη μικρή σας οθόνη.

Όλες οι σχέσεις αναμφίβολα έχουν τα θέματα τους. Οι δύο σχέσεις που αναφέρονται στην ταινία είναι δύο συνηθισμένου τύπου σχέσεις. Ο παντρεμένος που πλήττει και φλερτάρει για να νιώσει ότι ξαναζεί και η κοπέλα που είναι σε σχέση που όμως δεν την γεμίζει οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα δοθεί εκεί που την γεμίζει περισσότερο. Στο θέμα της απλής σχέσης νομίζω ότι είναι φυσιολογικό και καθόλου κακό να ψάξεις για κάτι που σε γεμίζει περισσότερο (αφού βέβαια χωρίσεις τον άνθρωπο σου). Όταν έχεις δύο παιδιά είναι περισσότερο πολύπλοκα τα πράγματα όχι γιατί εκεί δεν αξίζει να σε γεμίζει σαν άνθρωπο ο σύντροφος σου, αντιθέτως θα έλεγα. Απλά εκεί έχεις πολύ περισσότερους λόγους να παλέψεις για τη σχέση σου, τα αγγελούδια σου που δεν αξίζει να βασανίζονται από τα πρόσκαιρα θέλω σου.

Την παραπάνω ταινία προτείνω λοιπόν να τη δείτε γιατί θα περάσετε το χρόνος σας αβασάνιστα βλέποντάς την (ωραίο σενάριο, καλοί ηθοποιοί με ωραία χημεία μεταξύ τους) και θα σίγουρα θα προβληματιστείτε αν όχι για τη σχέση σας, για τις σχέσεις που βλέπετε γύρω σας. Όπως πάντα περιμένω τα μηνύματα σας. +daskalakis michael

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το