Τρίτη 10 Μαΐου 2016

#HASHTAG στον παλμό των αντιδράσεων για τα νέα μέτρα

η +Elena Alefantinou στα διασημότερα hashtags της εβδομάδας

Ο Πιτσιρίκος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τόσο τη συγγραφή όσο και τα πάτρια εδάφη για να βρει δουλειά εκτός χώρας... Ας πάρει μαζί του και όσους στήριζε τόσον καιρό! Εμάς δεν μας πειράζει, άλλωστε με αεροπλανάκι θα φύγουν και αυτοί κάποια μέρα...
"Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία" λέει μια λαϊκή ρήση, νοώντας ότι δεν ειναι ο μοναδικός παράγοντας ευτυχίας. "Το νόμισμα δεν έχει αξία, αν δεν υπηρετεί τον άνθρωπο" λέει ο λαϊκιστής ΠτΔ, παραφράζοντας και παρερμηνεύοντας τον σοφιστή Πρωταγόρα. "Τί κάνει ο άνθρωπος για μια καρέκλα.." λέω εγώ.
Το hashtag #asfalistiko είναι σταθερή αξία στα trends εδώ και μερικούς μήνες, πρόκεται για την "ταφόπλακα" της νέας γενιάς, και αυτό που παίρνει τη σκυτάλη από το δημοψήφισμα για να διχαστεί και πάλι η κοινωνία στα δύο.
Η Βουλή αποτελεί σταθερό trend από τη διακυβέρνηση της ΠΦΑ και έπειτα. Από τη μία, είναι ευχάριστο γεγνονός η ενεργητική πλεόν συμμετοχή των πολιτών παρακολουθώντας και σχολιάζοντας τα τεκτενόμενα στη Βουλή και λειτουργώντας διαδραστικά - ως ένα βαθμό - με τους πολιτικούς. Από την άλλη, είναι λυπηρό να βλέπει κανείς τους μέτριους πλειοψηφικά πολιτικούς που έχουν εκλεγεί να βυθίζουν τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην κρίση...
Άρχισε να γεμίζει και πάλι το Σύνταγμα με αγανακτησμένους Έλληνες πολίτες (και τη σταθερή "αξία" των διαδηλώσεων - το ΠΑΜΕ). Το έργο επαναλαμβάνεται μόνο που τώρα στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται η ΠΦΑ (τραγική ειρωνεία).
ακολουθεί η ροή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το