Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ ο στόχος επετεύχθη και ο έλληνας μετατράπηκε τελικά

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Και επίσημα η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου ξανά. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί τόσο τραγική είδηση πλέον, αφού πάνω-κάτω όλοι το έχουμε συνηθίσει. Όλοι έχουμε εξοικειωθεί με τα νέα και νέα και πιο νέα και ακόμα πιο νέα μέτρα.

Ε, αυτό που θα αλλάξει (σε σχέση με τα προηγούμενα μνημόνια) είναι πως θα έχουμε λίγο περισσότερες αυτοκτονίες, λίγο περισσότερη ανεργία, λιγάκι ακόμα εξαθλίωση και ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική μετανάστευση. Και πλέον αυτό δεν είναι βέβαιο πως θα είναι στον πρώτο τίτλο των ειδήσεων, καθώς είπαμε.. είναι πια συνηθισμένο!

μνημόνιο, windows
Εδώ κρίνω από τον εαυτό μου! Αυτή τη φορά δεν διάβασα αναλυτικά αυτό το τρίτο μνημόνιο (όπως τα δύο πρώτα) ακόμα κι αν αυτό ήταν που με εξαγρίωσε ακόμα παραπάνω. Δεν ξέρω αν θα αναγκαστώ να κάνω περικοπές στο υπαλληλικό μου προσωπικό ή αν θα χρειαστεί να περικόψω κι άλλο τα έξοδά μου (λιγότερα χιλιόμετρα με την porsche, λιγότερα ταξίδια στο Μονακό που έχω εξοχικό κλπ.) οπότε απλά περιμένω να εφαρμοστούν και να... τα απολαύσω!

Αλλά ξέρετε κάτι; Δεν αισθάνομαι και τελείως μόνος μου. Θέλω να πω, δεν είμαι μόνο εγώ αναίσθητος. Την ημέρα της ψήφισης του ασφαλιστικού και των λοιπών διατάξεων, λίγοι κουκουλοφόροι έβγαλαν το άχτι τους, ίσως οι υπόλοιποι να είναι απασχολημένοι σε... κυβερνητικές θέσεις. Όπως και να 'χει πάντως, η Αθήνα (καλώς) δεν κάηκε, ο κόσμος (καλώς) δεν βγήκε έξω απ' τα όρια της νομιμότητας στις διαδηλώσεις και ο στόχος (κακώς) επετεύχθη τελικά, μετατρέποντας τους έλληνες σε πρόβατα που τα δέχονται όλα απλά με την γνωστή χαρακτηριστική μιζέρια και γκρίνια!
Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται ο σημερινός προβληματισμός. Με το συμπέρασμα, ότι πρώτα εγώ και μετά εσύ, εσύ, εσείς όλοι, μετατραπήκαμε σε άβουλα όντα ακριβώς όπως ο στόχος εξ αρχής ήταν. Και όπως λέμε εδώ στην Κρήτη.. εβίβα! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Ένα παλιό ρητό λέει «Τους λαούς δεν τους εξαφανίζει το σπαθί. Τους εξαφανίζει η καλοπέραση».
    Σήμερα θα συμπλήρωνα «σε συνδυασμό με την προπαγάνδα». Η ανεξέλεγκτη καλοπέραση και ο τεχνητός πλούτος από το 1980 και μετά, σε συνδυασμό με την ανηλεή εικοσιτετράωρη προπαγάνδα, κατάφεραν αυτό που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν ούτε οι τούρκοι.
    Γίναμε ένας λαός μπαμπακοκόληδων και ΦΥΣΙΚΑ σιγά αλλά σταθερά εξαφανιζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το