Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ τζον κένεντι (jfk)

κάθε πρόσωπο ή γεγονός του παρελθόντος, κρύβει ένα μήνυμα προβληματισμού για το μέλλον

John Fitzgerald Kennedy
1917-1963
πρόεδρος των ΗΠΑ

Έρευνες, καταθέσεις, έγγραφα, μάρτυρες, βιβλία, συνεντεύξεις, ταινίες...όλα με ένα κοινό στοιχείο: τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Και όχι άδικα, αφού, μέσα στο λιγοστό διάστημα που κατάφερε να επιτελέσει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζον Κένεντι του κόμματος των Δημοκρατικών, αποτέλεσε σύμβολο του αμερικανισμού, και μέχρι σήμερα θεωρείται πρότυπο ενός ταλαντούχου πολιτικού.

Ο θάνατός του, βέβαια, καλύπτεται από μυστήριο. Ποιος τον σκότωσε και γιατί; Τα σενάρια και η φαντασία γύρω από αυτό το ερώτημα οργιάζουν: ο Λίντον Τζόνσον, αντιπρόεδρος κατά τη θητεία του Κένεντι, κρύβεται πίσω από τη δολοφονία; Η μαφία μήπως, καθώς εκείνος είχε σκοπό να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα; Η CIA ή η αμερικανική κεντρική τράπεζα, επειδή φοβόταν την φιλελεύθερη δράση του Αμερικανού προέδρου; Η KGB; Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος; 'Η μπορεί ακόμα και οι εξωγήινοι;! Μάλλον απάντηση στην ερώτηση δεν θα δοθεί ποτέ, αφού τα συμφέροντα ήταν πολλά και πίσω από αυτό.

Αντί να ψάχνουμε, όμως, μια απάντηση που ουσιαστικά δεν υπάρχει, ίσως θα ήταν παραγωγικότερο να σκεφτούμε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν αυτός ο άνθρωπος, με τις ασυνήθιστα φιλελεύθερες ιδέες και την αισιοδοξία του, είχε καταφέρει να πετύχει όλους τους στόχους που είχε θέσει και να ολοκληρώσει τη θητεία του.

Ο Τζον Κένεντι παραμένει ο μεγαλύτερος σταρ της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και δύσκολα θα βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του. +el. gk. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΙΣΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το