Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ baby why are you so... blue?

πως οι εφαρμογές της επιστήμης & της τεχνολογίας επιδρούν στην κοινωνία του σήμερα

χαιρετώ τα science nerds του +yannidakis 
«Καλά νέα για τους λάτρεις του κρασιού! Η ισπανική εταιρία Gik υπόσχεται πως θα αλλάξει τα δεδομένα στο παραδοσιακό κρασί, λανσάροντας ένα είδος οίνου μπλε χρώματος, με γλυκιά και δροσερή γεύση!», άκουσα προχθές στις ειδήσεις των 8, και μου κίνησε την περιέργεια.

μπλε, χρώμα, κρασί
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, το κρασί παράγεται από ισπανικές ποικιλίες κόκκινων και λευκών σταφυλιών, και στη συνέχεια παίρνει το βαθύ μπλε χρώμα του από την προσθήκη δύο φυσικών χρωστικών ουσιών, της anthocyanin (ανθοκυανίνη) που παράγεται από τη φλούδα των σταφυλιών, και του λουλακί που προέρχεται από το φυτό ισάτις. Οι κατασκευαστές του συγκεκριμένου κρασιού που δεν ξεπερνούν την ηλικία των 20, αναφέρουν πως το χρώμα δεν κάνει τη διαφορά στη γεύση. «Η κατανάλωση του Gik δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως πίνει κανείς μπλε κρασί. Πίνετε καινοτομία, σπάτε τους κανόνες και δημιουργείτε τους δικούς σας. Επαναδημιουργείτε τις παραδόσεις» λέει η διαφήμιση. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μπλε χρώμα επιλέχθηκε γιατί αντιπροσωπεύει την καινοτομία, την κίνηση και το άπειρο.
Προσωπικά δεν είμαι σίγουρη ότι τα χημικά παιχνίδια με τα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν νέες παραδόσεις, αλλά ούτε πιστεύω πως το μπλε κρασί θα έχει την αναμενόμενη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. Πιστεύω πως ο περισσότερος κόσμος θα το δοκιμάσει από περιέργεια, ίσως και να χρησιμοποιηθεί ως είδος εντυπωσιασμού. Βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος... +el. gk. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το