Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ~ πολιτικός χωρίς ψέμα; ακούγεται σαν ψέμα (bulworth)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 1998
Σκηνοθεσία: Warren Beatty
Βασικοί Χαρακτήρες: Warren Beatty, Halle Berry, Kimberly Deauna Adams
Περιγραφή: Ένας γερουσιαστής υποψήφιος πρόεδρος στην Αμερική απογοητευμένος απο τη ζωή του δίνει εντολή να τον δολοφονήσουν και ταυτόχρονα αρχίζει να λέει αλήθειες που πονάνε το πολιτικό κατεστημένο ενώ ερωτεύεται την υποψήφια δολοφόνο του. Θα καταφέρει να αποτρέψει την αρχική του εντολή?


Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για τον Ιούλιο διάλεξα μία ευχάριστη δραματική ταινία με πολλά κωμικά στοιχεία. Το Bulworth αν και σχετικά παλιά ταινία δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου μέχρι σήμερα όμως ενώ την έβλεπα, διάβασα την περίληψη της και λέω ''δεν μπορεί'' κάτι καλό πρέπει να έχει να μας πει!! Και μόνο μας παρουσιάζει ένα πολιτικό ο οποίος αρχίζει να λέει μόνο αλήθειες, αυτό από μόνο του μου έδωσε το επιπλέον κίνητρο. Στο imdb.com έχει βαθμολογία 6.9 που για αυτού του είδους την ταινία ο συγκεκριμένος βαθμός σου φωνάζει ''δες με''.

Στην ταινία μας ο Bulworth (Warren Beatty) είναι ο πολιτικός ο οποίος ετοιμάζει την προεκλογική του καμπάνια ώστε να εκλεγεί πρόεδρος. Έχει σιχαθεί όμως το πολιτικό σύστημα και αποφασίζει να δώσει εντολή σε πληρωμένο δολοφόνο να τον σκοτώσει. Αποφασισμένος όπως ήταν άρχισε να εκτονώνει αυτά που είχε μέσα του και σε όποια συγκέντρωση κι αν βρισκόταν έλεγε αλήθειες που πονούσαν πολλούς. Έγινε πολέμιος του ρατσισμού κατά των μαύρων και ερωτεύτηκε την Νίνα (Halle Berry). Ο έρωτας του για τη Νίνα τον έκανε να θέλει να ζήσει γι' αυτό και προσπάθησε να αποτρέψει την εντολή δολοφονίας που είχε δώσει. Θα μπορέσει άραγε να βρει και να πείσει τον δολοφόνο του να τον αφήσει να ζήσει;

Στην ταινία μας παρουσιάζονται δύο αξιοσημείωτα νοήματα. Το ένα είναι ότι ένας πολιτικός, υποψήφιος πρόεδρος έχει σιχαθεί τη ζωή του και αρχίζει να λέει μόνο αλήθειες. Δυστυχώς το συγκεκριμένο σκηνικό είναι πάρα πολύ απόμακρο από την καθημερινότητα μας καθώς όποιος γίνεται πολιτικός γίνεται ένα με το ψέμα και είναι αδύνατο να το αποχωριστεί. Το δεύτερο και πιο σημαντικό και αρκετά συγκινητικό είναι η σκηνή καταπολέμησης του ρατσισμού όπου σαν υποψήφιος πρόεδρος καταφέρνει να αποτρέψει τον ξυλοδαρμό παιδιών από αστυνομικούς.

Το Bulworth μας προσφέρει πολύ δυνατά νοήματα και βλέπεται ευχάριστα. Έχει αρκετά καλό ρυθμό που δεν σε αφήνει να βαρεθείς οπότε σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δείτε και όπως πάντα περιμένω τα μηνύματά σας. +daskalakis michael 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το