Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ έλληνες, καλωσορίστε τα εκθέματα του ερμιτάζ

Χαίρεται εραστές (και μη) της Ιστορίας +yannidakis
"Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία" τιτλοφορείται η έκθεση που θα λάβει χώρα το διάστημα 2/11/2016-26/2/2017 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Ο τίτλος φαίνεται να της ταιριάζει γάντι, καθώς ανάμεσα στα 160 έργα συγκαταλέγονται αριστουργήματα της παγκόσμιας κληρονομιάς από κάθε ιστορική περίοδο, έργα που φέρουν την υπογραφή εμβληματικών καλλιτεχνών όπως o El Greco, ο Rubens, o Poussin, ο Murillo, έργα από την αρχαιότητα όπως σκυθικά αγγεία, ευρήματα από το ελληνορωμαϊκό παρελθόν και την ανατολή αλλά και ελαφρώς πιο σύγχρονα, όπως αυτά των Canova και Rodin. "Πρόκειται για ένα μείζον πολιτιστικό γεγονός. Τα εκθέματα ανήκουν σε ένα ευρύ χρονικό φάσμα, από την αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους, και αφορούν θησαυρούς από ένα απ' τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ", δηλώνουν τα μέλη του ΚΑΣ. Και δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε.

Ως αντάλλαγμα, το δρόμο τους για τη Ρωσία, και συγκεκριμένα τη Μόσχα, θα ξεκινήσουν 21 επιλεγμένα έργα από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, την Ιδιωτική Συλλογή Μαργαρίτη καθώς και το Μουσείο Μπενάκη, για την έκθεση "Βυζαντινή Τέχνη από την Ελλάδα" που θα φιλοξενηθεί στην Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov.
αθήνα, έκθεση, έργα
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο επί της Βασιλίσσης Σοφίας
Τι θα λέγατε λοιπόν ένα απόγευμα, αντί για τον καθιερωμένο καφέ, να...ζορίσετε λίγο την παρέα σας και να επισκεφθείτε την συγκεκριμένη (και όχι μόνο βέβαια) έκθεση; Σας εγγυώμαι προσωπικά πως δεν θα το μετανιώσετε. Όχι μόνο θα έρθετε σε επαφή με μοναδικά έργα, θα αποκομίσετε μία όμορφη εμπειρία και θα ξεφύγετε απ' τα συνηθισμένα και τα καθημερινά, θα συνεισφέρετε παράλληλα και στις προσπάθειες των ελληνικών μουσείων, τα οποία εν μέσω κρίσης και ενώ η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ε, δεν είναι και η πλέον λαμπρή, καταφέρνουν ακόμα να βρίσκονται στα κορυφαία του κόσμου. Το τερπνόν μετά του ωφέλιμου. +Κωνσταντίνα Πορφυρού

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το