Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ τα παγκόσμια χτυπήματα των "κλόουν" προκαλούν ανατριχίλα...

Χαίρεται εραστές (και μη) της Ιστορίας +yannidakis
Είναι γεγονός πως, ειδικά μετά το "It" του S.King, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν βρίσκει πλέον τους κλόουν αστείους. Δεν ξέρω αν γι' αυτό φταίει το έντονο μακιγιάζ-μάσκα που καλύπτει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, τα ζωγραφισμένα, παγωμένα χαμόγελα ή η σωρεία των θρίλερ που ακολούθησαν το "It", πάντως φαινόμενα σαν αυτά που θα περιγραφούν παρακάτω καθόλου δεν βοηθούν στην αποκατάστασης της ουσίας των πραγμάτων, δηλαδή του στερεοτύπου του κλόουν ως διασκεδαστή.

κεντάκι, τρόμος
H πρώτη σύλληψη
Όλα ξεκίνησαν από την Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου άρχισαν σποραδικά να εμφανίζονται άτομα ντυμένα με στολή κλόουν σε περιοχές κοντά σε δάση. Υπήρξε μάλιστα μαρτυρία ότι ένας απ' αυτούς τους "κλόουν" παρακινούσε τα παιδιά να τον ακολουθήσουν στο δάσος. Κι ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να αποδώσουν τα συμβάντα σε παιδική φαντασία ή σε φαρσέρ (με υπερβολικά κακό χιούμορ), το φαινόμενο διασπειρόταν σε πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων: Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια και Κεντάκι, στο οποίο μάλιστα έμελλε να έχουμε και την πρώτη σύλληψη ενός εκ των "κλόουν". Όπως είναι λογικό, οι φήμες ξεκίνησαν να οργιάζουν για τη φύση και τους σκοπούς των ατόμων αυτών, προκαλώντας κλιμακούμενη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες, με αποκορύφωμα τα συμβάντα σε πανεπιστήμια της Πενσυλβάνια και της Μασαχουσέτης, με φοιτητές να χάνουν τον έλεγχο και να παρεκτρέπονται στην είδηση πως ένας κλόουν υπάρχει στον πανεπιστημιακό χώρο. Η "μόδα" (;;;;) αυτή δεν άργησε να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του πλανήτη, με τους "κλόουν-τρομοκράτες" να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ευρώπη (στο Νιούκαστλ της Αγγλίας)  αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Οι αρχές κατευθύνονται στο ότι πρόκειται για άτομα που επιθυμούν (και καταφέρνουν...) να προκαλέσουν τον πανικό και τη σύγχυση, χωρίς απαραίτητα να βλάψουν σωματικά κάποιον, αφού παρά την υπερπληθώρα καταγγελιών δεν υπάρχει κανένα κρούσμα βίας. Αναφορικά τώρα με το τι μπορεί να παρακινήσει έναν άνθρωπο να μπει στη διαδικασία να μασκαρευτεί, να βαφτεί κλόουν και να κυκλοφορήσει στους δρόμους με μόνο στόχο να πάρει χαρά και ικανοποίηση από τον πανικό των περαστικών, αυτό είναι ένα πιο βαθύ και δύσκολο θέμα, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε το εύρος του φαινομένου.

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το να δούμε πως θα εξελιχθεί στο μέλλον όλη αυτή η ιστορία, αν θα "ξεφουσκώσει" ή αν θα κατορθώσουν τελικά οι "κλόουν" να προκαλέσουν μαζική υστερία. Όπως και να' χει πάντως, πρόκειται σίγουρα για μία ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από κινηματογραφικό φιλμ και θα χαραχθεί στα παγκόσμια χρονικά. +Κωνσταντίνα Πορφυρού

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Τι τρέλα και αυτή! Πραγματικά αναμένω να δω τον λόγο που γίνεται ολο το σκηνικο! Αμερική είναι αυτή ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις!

    Υ.Γ. Ωραίος τρόπος έκφρασης! Ααααα και ο Στιβεν Κινγκ τι συγγραφέας! Ο τρόμος δεν θα ήταν ίδιος χωρίς αυτον!

    "Oh yes the float Goergie, the float" Μη δινεις σημασια έχω κόλλημα με τον Κινγκ και τα βιβλία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα δείξει, ειλικρινά έχει πολύ ενδιαφέρον! Σ' ευχαριστώ πολύ. Καλά ο King μεγάλος δάσκαλος, νούμερο 1 στο είδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το