Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ βία και σεξ πιστοποιούν την ανθρώπινη υποκρισία

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Πρόσφατα ο διάσημος σκηνοθέτης Paul Verhoeven δήλωσε πως: "Η καταστροφή (βία) και η αναδημιουργία (σεξ) είναι νομίζω οι κυρίαρχες δυνάμεις στον κόσμο" κάτι που με έβαλε σε σκέψεις αναφορικά με την υποκρισία του κόσμου (και) σήμερα.

Μπορούμε εύκολα να ανακαλέσουμε εικόνες κατά τις οποίες μία σκηνή βίας γίνεται αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής. Σε κάποια ταινία, σε κάποιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ ή πολύ περισσότερο όταν εκτυλίσσεται μπροστά μας. Και κατά έναν ανώμαλα περίεργο τρόπο το ίδιο συμβαίνει σε κάθε ευκαιρία που γινόμαστε μάρτυρες μια ερωτικής στιγμής στην οποία δεν είμαστε εμείς πρωταγωνιστές. Και πάλι, θυμηθείτε μια ερωτική σκηνή σε κάποια κινηματογραφική ταινία ή ένα πραγματικό ειδύλλιο που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σας.

Αντιδράσεις; Σοκαριστικές φυσικά. Όλοι θα μιλήσουν για το βίωμά τους, χωρίς να διευκρινίζουν αν συμφωνούν ή όχι μ' αυτό, χωρίς να ξεκαθαρίσουν αν υποσυνείδητα απόλαυσαν αυτό που αντίκρισαν. Γιατί αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς θα πρέπει να παραδεχτούμε πως η βία και το σεξ, μας ερεθίζει. Ερεθίζει τις αισθήσεις και εξιτάρει το πνεύμα.

Και αυτό δεν είναι κακό. Είναι μάλιστα, φυσικό. Το κακό είναι ότι δεν το παραδεχόμαστε με την ίδια φυσικότητα που υποστηρίζουμε την ομάδα μας ή το αγαπημένο μας συγκρότημα. Το κακό είναι πως σε μια εποχή όπου βία και σεξ κυκλοφορούν ελεύθερα γύρω μας, εμείς επιμένουμε να τα θεωρούμε ταμπού καταφέρνοντας απλά να πιστοποιήσουμε το μέγεθος της υποκρισίας μας. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το