Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΑΚΟ 2016 ΣΤΟ YANNIDAKIS ΚΑΙ ΠΩΣ (ΔΕΝ) ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
H χρονιά που ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα ήταν δύσκολη. Ήταν άσχημη και δεν αναφέρομαι προσωπικά. Μιλάω για την πλειοψηφία αυτού του πλανήτη που είδε πολέμους, νεκρά παιδιά από βόμβες ή πνιγμούς στη θάλασσα, είδε ανόητες πολιτικές αποφάσεις ή πολιτικά αποτελέσματα. Είδε, κοινωνικές διακρίσεις και κοινωνικές ανισότητες σε πολλούς τομείς. Είδε λιγότερα έργα τέχνης, λιγότερα επιστημονικά επιτεύγματα και περισσότερη πόλωση, διαμάχη και διαχωρισμούς. Είδε περισσότερους άστεγους, περισσότερους πεινασμένους, περισσότερους περιθωριοποιημένους. Είδε ταλέντα να χάνονται και ικανούς ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Το 2016 στο σύνολο του είχε αρνητικό πρόσημο. Είχε όμως μικρές στιγμές ελπίδας, παροδικές στιγμές χαράς και επιτυχίας, από αυτές που όταν τις βιώνεις θυμάσαι γιατί η ζωή αξίζει τον κόπο. Λίγο-πολύ όλος ο κόσμος έκανε διαλείμματα ανάμεσα στα προβλήματα και τα εμπόδια του.

Εμείς εδώ στο +yannidakis αναφερθήκαμε και στα καλά και στα κακά όλης αυτής της χρονιάς. Θίξαμε θετικά γεγονότα άλλοτε με ενθουσιασμό κι άλλοτε με επιφύλαξη. Σχολιάσαμε αρνητικά γεγονότα άλλοτε με οργή κι άλλοτε με απογοήτευση. Σε κάθε περίπτωση εστιάσαμε στον προβληματισμό. Ο σκοπός μας δεν ήταν να σας αλλάξουμε την διάθεση, ήταν πάντοτε να σας προβληματίσουμε. Να σας... αναγκάσουμε να σκεφτείτε, να σας προκαλέσουμε να αντιδράσετε είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας είτε διαμορφώνοντας μια εντελώς διαφορετική άποψη.

Και τα καταφέραμε. Το λένε οι επισκέψεις σας. Το λένε τα μηνύματα σας, που πολλές φορές ήταν συγκινητικά ή κολακευτικά, αλλά άλλες τόσες ήταν από πιεστικά έως υβριστικά. Σας ευχαριστούμε όλους, γιατί δείξατε ότι οι παλμοί ανέβαιναν κάθε φορά που μας διαβάζατε.

Γι' αυτό και το 2017 συνεχίζουμε. Όχι με ελπίδα και άλλα ανόητα τετριμμένα για να κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας. Συνεχίζουμε σαν μαχητές, σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι, σαν κριτές της ζωής όπως εξελίσσεται.

Σας θέλουμε δίπλα μας γιατί οι προβληματισμοί δεν τελειώνουν ποτέ. Όχι σε αυτόν τον πλανήτη. Όχι σε αυτήν την χρονιά που λέγεται 2017. Όχι στο +yannidakis 

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα συντακτών μου που το 2016 ήταν η καλύτερη που είχα ποτέ.
Παιδιά σας εύχομαι μια χρονιά με πολύ δημιουργικότητα και περισσότερη επιτυχία! +Yanni Spiridakis 




2 σχόλια:

  1. Γιάννη εύχομαι καλή χρονιά, προσωπικά και εδώ στην προσπάθεια που κάνετε! Είστε από τα λίγα site που έχετε γνώμη με επιχειρήματα!

    Υ.Γ. Αυτός ο κόσμος δύσκολα θα αλλάξει.... Η Ελπίδα όμως μας κρατάει δυνατούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη είναι σημαντικό να διαβάζω αυτά από εσένα.
      Κι εγώ δεν αισιοδοξώ για τον κόσμο, όμως βασίζομαι στις μονάδες αυτών που μπορούν να έχουν άποψη..
      Καλή Χρονιά!!!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το