Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ το τίμημα των πράξεων πάντα «πονάει»

 you've got to take this moment στο +yannidakis

Οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται αμέσως. Αλλιώς δεν είναι σημαντικές.

Τις Κυριακές, οι αναποφάσιστοι άνθρωποι πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε Δευτέρα.
«Τις Κυριακές», όπως λένε τα φρικτά λαϊκά άσματα, «μελαγχολείς».
Έχεις χρόνο να σκεφτείς μέχρι ο σερβιτόρος να φέρει την παραγγελία σου. Ό,τι έχεις στη ζωή είναι μπροστά σου. Εξαρτάται από το προσωπικό σου σετ...
Αρχικά, μπορεί να έχεις:
Παιδιά, που θέλουν μόνο τηγανητές πατάτες, σκύλο δεμένο στο πόδι της καρέκλας, σύζυγο δεμένο στο hands free (που τάχα μιλάει με συνάδελφο) και λαχειοπώλη που γκαρίζει: «Έχει καιρό να βγει το 7».

Άλλη περιπτωσούλα είναι:
Μάνα που σε παίρνει στο κινητό, σου θυμίζει κάποιο deadline που έχεις γιατί εσύ τα έχεις φορτώσει στον κόκορα, έχεις ένα σκύλο δεμένο στην καρέκλα και έναν «εραστή» πλαισιωμένο από χάρτινο ταβερνιάρικο τραπεζομάντιλο με hangover, που τον κάνει πιο μουγκό από χθες.
Στο τραπέζι της ταβέρνας κάνεις εσωτερική σύσκεψη, έχεις επιλογές.

Ναι, παλιότερα ήταν αλλιώς. Με ένα μωρό στην αγκαλιά και άλλα δύο να τραβάνε τα ρούχα της μάνας, οι παλιές γυναίκες δεν είχαν διλήμματα, δεν έτρεχαν τις Κυριακές σε ταβερνούλες.
Οι άντρες του '50 έπαιρναν μεγάλες αποφάσεις. Φόρτωναν τα λιγοστά  προσωπικά τους αντικείμενα σε μια καρό βαλίτσα, και αν αγαπούσαν ένα κορίτσι, το έκλεβαν, και πήγαιναν μαζί στην Αστόρια. Εκεί, έκαναν κάμποσα παιδιά που τα έστελνε ο «Θεός» και δεν ήταν καθόλου απίθανο να τα έβλεπαν σπουδαγμένα και να εργάζονται ως μεγαλοστελέχη σε σπουδαίες εταιρίες. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, οι φτωχοί μετανάστες αρκούνταν στα λίγα.

Αν έχεις την πολυτέλεια να επιλέγεις στη ζωή σου, η καλύτερη απόφαση είναι ο αστείος αμερικανικός κανόνας του «10-10-10». Σκέφτεσαι τις επιπτώσεις των αποφάσεών σου σε 10 λεπτά, 10 μήνες, 10 χρόνια. Ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται παντού. Όταν παραγγέλνεις στην ταβέρνα, όταν χωρίζεις, δίχως διάκριση, γιατί θα τρελαθείς. Ξέρεις τι θέλεις όταν είσαι ερωτευμένος, διαφορετικά ή έχασες ή γέρασες.

Τα βάζει όλα μαζί και σκέφτεσαι... Αν φάω αχινοσαλάτα, ίσως πονάει το στομάχι μου σε λίγο. Το καλοκαίρι όμως θα είμαι λεπτή και δε θα αγχωθώ να χάσω τα περιττά κιλά. Ο μουγκός απέναντι μου όμως θα γίνει πιο μουγκός, παρότι με την αχινοσαλάτα θα έχω γίνει «καυτή» και άνετα θα μπορούσα να την κάνω για Βραζιλία. Σίγουρα τα παιδιά που θα κάνω μαζί του θα γίνουν κι αυτά μουγκά και χωρίς το επικοινωνιακό στοιχείο δε θα γίνουν ποτέ μεγαλοστελέχη.
Αφήστε μου χρόνο να σκεφτώ... +Nastazia A

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το