Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ η απάτη των πρόωρων συντάξεων

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Καλώς ή κακώς η ομάδα των συνταξιούχων στην χώρα μας είναι τόσο μεγάλη που όχι μόνο αποτελεί αριθμητικά ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αλλά κατέληξε να είναι και μια από τις λεγόμενες "μάχιμες" κοινωνικές ομάδες, αφού με την σύνταξη τους συντηρούν οικογένειες, πληρώνουν δάνεια, τονώνουν την αγορά. Ναι, εκεί καταντήσαμε. Πριν μπω στο θέμα μου, να διευκρινίσω πως μιλάω για συνταξιούχους και αποφεύγω να μιλήσω για ηλικίες, αφού εδώ πέρα έχουμε και δει συνταξιούχο ακόμα και στα 40 τον οποίο ναι, θα πληρώνω εγώ κι εσύ μέχρι να πεθάνει!!!

Αυτήν την περίοδο λοιπόν, συντελείται μία συγκλονιστική απάτη προς όλους αυτούς τους τύπους οι οποίοι κατά κανόνα τουλάχιστον πέντε μέρες πριν πληρωθούν δεν έχουν κυριολεκτικά ούτε για να αγοράσουν ψωμί, άσχετα αν κάπου σε κάποιο πατάρι, μπαούλο ή στρώμα κρύβουν μερικά χιλιάρικα για "ώρα ανάγκης".

Και φέτος ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση πως η καταβολή των νέων συντάξεων θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου, δηλαδή κάπου μία εβδομάδα νωρίτερα και ξαφνικά κάθε ρυτιδιασμένο πρόσωπο  γέμισε χαμόγελα χαράς και ευφορίας (μπήκα στον πειρασμό να γράψω εφορία, αλλά συγκρατήθηκα). Ναι! Θα μπορέσουν να ψωνίσουν τα Χριστουγεννιάτικα τους, να στρώσουν το εορταστικό τραπέζι και να πάρουν και μερικά δωράκια για τα εγγόνια!

Και ας μην γελιόμαστε μια τέτοια κίνηση είναι σωτήρια για την αγορά. Τα λεφτά αυτά θα κυκλοφορήσουν λόγω της εποχής και των αναγκών που την συνοδεύουν και σας παραπέμπω στην πρώτη παράγραφο για να αιτιολογήσω αυτήν μου την άποψη. Πολλοί άνεργοι περιμένουν την σύνταξη των γονιών τους για να πάρουν παιχνίδια ή ρούχα στα παιδιά τους ή απλά για να αγοράσουν τα ακόμα περισσότερο απαραίτητα για το σπίτι τους. Και όσο κι αν έχω γράψει αυστηρά για τους υπερήλικες συνταξιούχους, δεν μπορώ παρά να σεβαστώ την κρισιμότητα της σύνταξής τους σε μία ελληνική κοινωνία που λειτουργεί πλέον τόσο-μα τόσο ανορθόδοξα.

Όμως τι σημαίνουν όλα αυτά για τους ίδιους τους συνταξιούχους; Αν θέλετε την εκτίμηση μου, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πολύ άσχημα για όλους από το νέο έτος. Η αγορά μετά τις γιορτές πέφτει σε όλους τους κλάδους κατακόρυφα και οι πάντα κακοί διαχειριστές, συνταξιούχοι, θα πληρωθούν ξανά μετά από περίπου 40 μέρες (αντί του ενός μήνα). Από τις 22 Δεκέμβρη θα δουν χρήματα ξανά στο τέλος του Γενάρη. Κι αν έτσι κι αλλιώς τα χρήματα τελειώνουν σε τρεις εβδομάδες, πως θα αντεπεξέλθουν έχοντας και εορταστικά έξοδα με +1 εβδομάδα; Για να μην μένω στην θεωρία, σας προετοιμάζω για μία Ελλάδα που ως τις 10-15 του Ιανουαρίου δεν θα έχει "φράγκο" που λέμε και στην αργκό. Το δεκαπενθήμερο εκείνο θα είναι ιστορικά ένα από τα πιο δύσκολα, αν αναλογιστεί κανείς και τις ανατιμήσεις που θα αρχίσουν με το νέο έτος...

Κι αν προηγούμενες φορές έχω γράψει για την κακή διαχείριση των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών κλπ. τότε πως μπορώ να γράψω το ίδιο για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που μάλιστα συντηρούν περισσότερους εκτός τον εαυτό τους; Είναι το αδιέξοδο στο οποίο φτάνεις και λες... Ο Θεός βοηθός!  +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το