Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN MAIOY ~ είναι ο ήρωας εγωιστής αυτός που θυσιάζεται;

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΕΓΩΙΣΤΗΣ;
Ο Batman δεν φημίζεται για την σαφήνεια του χαρακτήρα του. Είναι πολύ συγκεκριμένα όλα όσα πρεσβεύει και ακολουθεί, ωστόσο πολλά από αυτά βρίσκονται σε πλήρη σύγκρουση, σε απόλυτη αντίφαση!

Κατά γενική ομολογία ο Batman είναι ένας από τους πλέον ταπεινούς ήρωες. Δεν είναι καθόλου επικοινωνιακός. Δεν του αρέσει να παίρνει τα εύσημα, δεν του αρέσει να δημιουργεί συμμάχους έχοντας στο μυαλό του πως η σχέση του μαζί τους ίσως κοστίζει τον κίνδυνο της ζωής αυτών. Δεν τον νοιάζει να χάσει ή να προδοθεί. Δεν τον νοιάζει να χάσει ή να χαλάσει κάτι ή κάποια από αυτά που κατέχει προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Και στο τέλος δε θα μείνει για να απολαύσει τη νίκη του ή να κερδίσει έτσι το κορίτσι ή την κοινή γνώμη. Χάνεται στο σκοτάδι μαζί με ότι του έχει απομείνει.

Είναι ο Batman εγωιστής; Ναι. Είναι. Ουσιαστικά όλοι οι ήρωες είναι εγωιστής, όμως ο Batman δεν δέχεται βοήθεια γιατί ξέρει πως κάθε τέτοια, θα είναι ένα παραπάνω άγχος, μία ακόμα εκκρεμότητα. Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την απόλυτη ευθύνη γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να μελετήσει τα δεδομένα καλύτερα από αυτόν.

Ο Batman είναι ιδανικός ήρωας, γιατί όχι απλά δεν τον ενδιαφέρει να ανακηρυχτεί σαν τέτοιος, αλλά με την ίδια ευκολία θα γινόταν το εξιλαστήριο θύμα για να σώσει καταστάσεις. Είναι έτοιμος να θυσιάσει όχι μόνο την ζωή του, που θα ήταν στιγμιαίο, αλλά και την φήμη του, την γενναιότητα του και την αναγκαιότητα του. Κανείς δεν το είπε καλύτερα απ' ότι ο Gordon στο "The Dark Knight" (2008) όταν είπε πως... "He's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark knight"


Πράγματι, ο Batman θυσίασε πολλές φορές σημαντικά πράγματα στην πορεία του αυτή. Θυσίασε όπως ανέφερα την φήμη του και τον τίτλο του ήρωα της πόλης, αλλά έχει θυσιάσει και άλλα πράγματα όπως μια ελπίδα στην κανονικότητα με μία οικογένεια ή ακόμα, με τον μεγάλο έρωτα της ζωής του που πριν προλάβει να ζήσει, αναγκάστηκε να απορρίψει στο όνομα της θυσίας του.

Και εδώ αναρωτιέμαι μαζί σας. Πόσο έτοιμοι είμαστε να θυσιάσουμε κάτι ιδανικό, ειδυλλιακό και ονειρικό στο όνομα μιας θυσίας που στην δική μας ιδεολογία, στον δικό μας τρόπο σκέψης, πρέπει να πραγματοποιήσουμε για να προστατέψουμε κάτι ανώτερο από εμάς, ακόμα κι αν καταφανέστατα κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει εναντίον μας; +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

JUSTICE LEAGUE
Δύο νέες αφίσες και περισσότερες δραστηριότητες στην ιστοσελίδα, για την ταινία που περιμένουμε τον ερχόμενο Νοέμβριο.

INJUSTICE 2
Δύο νέα trailers που θα σε καθηλώσουν για το πολυαναμενόμενο ηλεκτρονικό παιχνίδι!

GOTHAM III
Ξεκίνησε το τρίτο μέρος του τρίτου κύκλου (κάθε Τρίτη στο NovaCinema 4 στις 22:00) και η αγωνία κορυφώνεται.

POWERLESS
Κόβεται η σειρά βασισμένη στον Θρύλο του Batman από το NBC μετά από 10 περίπου επεισόδια.

TITANS
Νέα τηλεοπτική σειρά έχει στα σκαριά η DC αφού όπως όλα δείχνουν το Titans από παιδική σειρά, θα γίνει τηλεοπτική σειρά με ηθοποιούς, ωστόσο σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει καν κάτι επίσημο.


ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

BATMAN & BILL
Ένα ντοκιμαντέρ που αναμένεται να ρίξει φως στην σημαντικότητα του Bill Finger στην δημιουργία του Batman πίσω στο 1939. Ο Finger πέθανε το 1975 και μετά από πιέσεις της οικογένειάς του, η DC αναγνώρισε το 2015 ότι ο Batman δημιουργήθηκε και από εκείνον εκτός τον Bob Cane.

@
@

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

Batman comics
Όλα τα βιβλία ή σειρές που αφορούν τον Σκοτεινό Ιππότη

DC Universe: Rebirth
Το τελευταίο λανσάρισμα των ιστοριών που αφορούν το DC Universe

New Graphic Novels and Collections
Συλλεκτικά βιβλία και συλλογές για να ακολουθήσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το