Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ η ελληνοτουρκική ορχήστρα νέων στην κρήτη

Καληνωρίσματα από το +yannidakis


Συμπληρώνοντας 10 χρόνια η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων - Greek - Turkish Youth Orchestra (GTYO) περιοδεύει από 01/09 ως 08/09 σε Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα και Ελευσίνα. 

Λίγα λόγια για την Ορχήστρα

Η Ορχήστρα αποτελείται από 60 περίπου νέους μουσικούς, Έλληνες και Τούρκους, ηλικίας μεταξύ 18-28. Τα μέλη της συναντιούνται κάθε καλοκαίρι για πρόβες, πριν δώσουν συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μέχρι σήμερα, η Ορχήστρα έχει εμφανιστεί σε ιδιαιτέρως σημαντικούς τόπους της Ελλάδας, όπως το Ηρώδειο, το αίθριο του Μουσείου της Ακρόπολης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας (Seferihisar, Cesme, Istanbul, Ankara). 

Η ιδρύτρια και πρόεδρος της Ορχήστρας είναι η Leni Konialidis. Σε αυτή την περιοδεία, την ορχήστρα θα διευθύνει η ανερχόμενη μαέστρος Ζωή Ζενιώδη, η οποία είναι η πρώτη Ελληνίδα μαέστρος στα 10 χρόνια λειτουργίας του θεσμού αυτού, επιπλέον, είναι και η πρώτη γυναίκα με διδακτορικό στη διεύθυνση ορχήστρας στην Ελλάδα.

Στόχος της Ορχήστρας είναι η προώθηση της φιλίας και της επικοινωνίας μέσω της μουσικής των δύο κρατών συμβάλλοντας στο να ξεπεραστούν παρελθούσες αλλά και σημερινές διαφορές. Μέσα από τη μουσική τα μέλη της επιθυμούν να μεταδώσει μια συναισθηματική και ενοποιητική εμπειρία, οι ίδιοι μέσα από τη συνεργασία τους είναι σε θέση να μοιράζονται συναισθήματα, χωρίς να μιλάνε μία κοινή μητρική γλώσσα. Επικοινωνούν μέσα από τη μουσική, γιατί στη μουσική δεν υπάρχουν τα όρια που επικρατούν στον υπόλοιπο κόσμο, γιατί η μουσική ενώνει και ενώνεται...

Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων λειτουργίας της, η ορχήστρα αντιμετώπισε θετικά σχόλια από τον ελληνικό και τουρκικό Τύπο, ενώ η θερμή υποδοχή που είχε από το κοινό και στις δύο χώρες συνέβαλε στην πεποίθηση ότι η μουσική χτίζει τις γέφυρες για να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι. +Elena Alefantinou 

Info: 
1/9: Ρόδος (Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου)
4/9: Ηράκλειο (Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης)
5/9: Ρέθυμνο (Ενετικό Φρούριο Φορτέτσα)
7/9: Ελευσίνα (Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος) 
8/9 - Αθήνα (Ζάππειο) 

Πρόγραμμα 
J.Brahms, Hungarian dances no.1 and no.5
J.Haydn, Concerto for violoncello and orchestra no.2 in D major op.101
P.I.Tschaikovsky, Symphony no.5 in E minor op.64

Soloist: Gokce Bahar Oytun, violoncello
Conductor: Zoe Zeniodi

Παρακολουθείστε εδώ το ντοκιμαντέρ για την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων:

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το