Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ~ έλληνες! αν νιώθετε περήφανοι για την καταγωγή σας! μην την ξεχνάτε!

κείμενα προβληματισμού, από τα πιο εκλεκτά ιστολόγια της Ελλάδας

απόΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Γράφει η Μαίρη Καρά

Το να νιώθεις περήφανος που είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ σήμερα, δεν το στηρίζεις μόνο στην γλώσσα που σκέφτεσαι και μιλάς... αλλά και στο ΑΞΙΑΚΟ πλαίσιο που ασπάζεσαι, όπου στο κέντρο του βρίσκεται ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η Ελληνικότητά σου είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, είναι το ΦΩΣ στην άκρη του τούνελ, είναι ΑΙΜΑ που χύθηκε για το ΔΙΚΑΙΟ, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ.
     ΄Ελληνας είσαι όταν αντιλαμβάνεσαι την μεγαλειότητα του ανθρώπινου ΝΟΥ, την δυνατότητα του ανθρώπου να ξεπεράσει τα ζωώδη ένστικτα της απληστίας και της ιδιοτέλειας. Δεν είναι τυχαίο, πως ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ βασίστηκε πάνω στα φιλοσοφικά θεμέλια  της Αριστοτελικής λογικής και το ανθρωποκεντρικό πολιτικό πλαίσιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
     Δεν δημιουργήσαμε την Δημοκρατία, επειδή είμαστε Έλληνες, είμαστε Έλληνες επειδή  την δημιουργήσαμε. Δεν ανακαλύψαμε την ΕΠΙΣΤΗΜΗ, επειδή είμαστε Έλληνες, είμαστε Έλληνες, επειδή την ανακαλύψαμε και μεταλαμπαδεύσαμε τον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στην ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.
     Είμαστε Έλληνες επειδή βάλαμε  τα θεμέλια στην ΣΚΕΨΗ, στην ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, στην ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΙΚΑΙΟ, δώσαμε έμφαση στις ΙΔΕΕΣ και στις ΕΝΝΟΙΕΣ από ό,τι στην ΥΛΗ, επειδή πιστέψαμε πως η φύση του ανθρώπου την ξεπερνάει κι αποδείξαμε ότι η ψυχή είναι ισχυρότερη απ' τον ΧΡΥΣΟ.
      Σήμερα βιώνουμε ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ, επειδή κάποιοι από εμάς που ζούμε στην Ελλάδα, επιτρέψαμε σε μια χούφτα αχρείων να διαφθείρουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, για να αποδομήσουν τον πλούτο της. Κι αφού ασχημονούν ενάντια στην Ελλάδα, δεν είναι αληθινοί Έλληνες, απλώς κατέχουν Ελληνικό ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, που όμως δεν είναι επαρκές τεκμήριο ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.
      Οι δυσκολίες είναι προσωρινές σε ιστορικό χρόνο και ίσως μετά μερικά χρόνια, όταν θα έχει αποκατασταθεί το πραγματικό Ελληνικό ΑΞΙΑΚΟ πλαίσιο στον τόπο μας, θα γελάμε όλοι με αυτά τα «παλικάρια», (της φακής) που παραλίγο να μπατάρουν  την βάρκα με την ΠΡΟΔΟΣΙΑ τους. Σίγουρα θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή  για πολλά χρόνια στο μέλλον και η ιστορική αναφορά τους θα αγγίζει εκείνη του ΕΦΙΑΛΤΗ.
      Ευτυχώς Έλληνες στην σκέψη υπάρχουν εκατομμύρια στον πλανήτη και αγωνίζονται για να επανακτήσουμε την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, που με δόλο μας εξαπάτησαν, για να μας την στερήσουν και να μας ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ. Αγώνας για επαναφορά στην θέση του του αξιακου πλαίσιου ΑΡΕΤΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΦΙΛΙΑΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΥ, ΛΟΓΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ, που σκόπιμα αφαίρεσαν προσωρινά. Ως τότε παραμένουμε ΄Ελληνες, μαζί με μερικές εκατομμύρια ομογενείς του πλανήτη,  που μοιράζονται τις ίδιες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.
      Όμως αυτές τις πανανθρώπινες ΙΔΕΕΣ δεν μπορούμε να τις μοιραστούμε με κάποιους "τυχαίους;" γειτονικούς λαούς της χώρας μας, επειδή ονειρεύτηκαν "πως ήταν Ελληνες" και ξύπνησαν με αλυτρωτικά κι επεκτατικά αλλά ανέφικτα σχέδια στο μυαλό τους. Η εδαφική γειτνίασή τους με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ του ΜΑΚΕΔΟΝΑ και εκπολιτιστή ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, δεν τους εκχωρεί ούτε γεωγραφικά αλλά ούτε  εθνολογικά δικαιώματα "συγγένειας" με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.
     Υπάρχει μια ποσότητα στο Σύμπαν που ονομάζεται "ψυχή των Ελλήνων" και μια τεράστια υλική δύναμη που υποκινεί και παροτρύνει τους ΄Ελληνες, που τους κρατάει ζωντανούς όταν όλα γύρω τους προδικάζουν τον θάνατο. Κι εκείνοι στέκονται όρθιοι για να αγωνίζονται δυναμικά και να ανασταίνονται εκ της τέφρας τους. Και χάρις σ' αυτά τα απίστευτα ΘΑΥΜΑΤΑ υπάρχει ακόμα και μεγαλουργεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ!
     Ποια είναι η Ιστορία των ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, η Παράδοσή τους, οι Λογοτεχνικές και Πολιτιστικές δημιουργίες τους, η προσφορά τους στην Ευρωπαϊκή εξέλιξη, που έχουν να αντιπαρατάξουν στα δικά μας ΘΑΥΜΑΤΑ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ!
     Κι εμείς που βιώνουμε επεκτατικούς παραλογισμούς ενός σκόπιμα νεοσύστατου κρατιδίου χωρίς υπαρξιακή οντότητα… τι κάνουμε; Τους ανεχόμαστε τόσα χρόνια χάριν… της φυλετικής μας ανωτερότητας, ενώ αυτοί… οργώνουν και ξεσπαθώνουν απεναντί μας ανενόχλητοι; Τώρα που ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πρέπει να δώσουμε ένα βροντερό παρόν στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για να καταλάβουν τι ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ! Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το