Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ~ το πιστεύεις ή όχι, θα τα καταφέρεις!

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν εύκολα απόψεις και ένας από αυτούς δεν είμαι εγώ. Ωστόσο ομολογώ πως εξαιρώ την άποψη μου για την ανθεκτικότητα του ανθρώπου. Ρε παιδί μου, απλά δεν μπορώ να καταλήξω.

Από την μια βλέπω ένα ον ευαίσθητο τόσο σε φυσικά χτυπήματα όπως είναι οι πληγές, οι αρρώστιες και οι φυσικές επιθέσεις, όσο και σε ψυχολογικά για τα οποία ευθύνονται τα συναισθήματα, η καταπίεση και άλλα σχετικά. Από την άλλη δε, παρατηρώ πως ο άνθρωπος είναι ένας άκρως ανθεκτικός οργανισμός, ικανός να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία ή εμπόδιο του παρουσιαστεί.

Δεν θα ξεχάσω τα λόγια ενός ιερέα-καθοδηγητή που μου είχε αναφέρει πως ο Θεός δεν βάζει εμπόδια όπως και δεν τιμωρεί. Όμως ποτέ δεν αφήνει να έχουμε εμπόδια περισσότερα απ' όσα μπορούμε να αντέξουμε. Το πως τα διαχειριζόμαστε είναι προφανώς μια άλλη ιστορία που αφορά αποκλειστικά τον εαυτό μας.
Και κάποια στιγμή συμβαίνει κάτι.  Δεν έχει σημασία τι. Κάτι για το οποίο πρέπει να δράσεις, κάτι για το οποίο πρέπει να αντιδράσεις. Και στην αρχή δεν μπορείς να το πιστέψεις. Θες να κλείσεις τα αυτιά σου, να πεις ότι είναι απλά ένα ξενέρωτο ζήτημα στην καθημερινότητά σου. Όσο όμως περνάει ο καιρός αρχίζει να σου φωνάζει, αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο και μια υπενθύμιση αντηχεί στ' αυτιά σου κάθε τόσο.

Μέχρι που έρχεται η στιγμή να πάρεις την μεγάλη απόφαση της δράσης (είπαμε: ή της αντίδρασης). Ξέρεις ότι είναι δύσκολο. Φοβάσαι πως ίσως δεν τα καταφέρεις επειδή ενδεχομένως δεν έχεις την απαιτούμενη δύναμη. Πως δεν θα αντέξεις την διαδικασία επειδή αυτό που πρέπει να κάνεις σε ξεπερνάει.

Μάθε όμως πως η δύναμη βρίσκεται μέσα σου. Πως είσαι πιο δυνατός απ' όσο νομίζεις κι αν αναρωτιέσαι πόσο δυνατός είσαι, τότε η απάντηση είναι απλή και εκνευριστική: Τόσο, όσο χρειάζεται!

Αν ήρθε η στιγμή για μια μεγάλη απόφαση, χρειάζεσαι ανθρώπους να σε στηρίξουν. Και θα τους έχεις. Αν θα τα καταφέρεις όμως εξαρτάται καθαρά από την δική σου αποφασιστικότητα. Και αν κάπου στον δρόμο χάσεις την πίστη σου, τότε μην λοξοδρομήσεις. Θυμήσου ότι αν τα καταφέρεις θα κάνεις πολύ κόσμο περήφανο. Κι αν η απόφαση είναι σωστή θα το δείξει ο χρόνος και κανένας ειδικός ή κοντινός σου άνθρωπος.  +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



2 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το