Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ it's my party

 you've got to take this moment στο +yannidakis

Τα γενέθλια, για πολλούς, είναι μια γλυκόπικρη μέρα που έρχεται με το «έτσι θέλω» για να σου θυμίσει ότι μεγαλώνεις και κάθε ένας χρόνος που προστίθεται στην ενήλικη ζωή σου σε επιφορτίζει με περισσότερα βάρη και άγχη. ...'Ντάξει, εκτός αν είσαι κάτω από 18. Τότε όλα είναι πιο ροζ και χαρωπά.

Θυμάμαι τη μελαγχολία που είχα όταν έκλεισα τα 18. Ένιωθα σαν να είχα χάσει τη Γη κάτω από τα πόδια μου. Η ξενέρα ήταν ολοφάνερη στο φρέσκο, ροδαλό μου προσωπάκι. Πρέπει να μην είχα σβήσει τούρτα... Ειλικρινά δε θυμάμαι. Νομίζω ότι έχω να σβήσω τούρτα από τα 17. Δε διασκεδάζω τα γενέθλιά μου. Αυτό που συνήθως μου αρέσει να κάνω είναι να μαζεύω λίγους φίλους «για το καλό». 

Τα πιο ωραία δώρα γενεθλίων τα λαμβάνω από την αδελφή μου. Πάντα βρίσκει κάτι έξυπνο και γουστόζικο. Μια χρονιά επιχείρησε να μου κάνει έκπληξη αλλά δεν της βγήκε γιατί ήμουν σε μετεφηβικό στάδιο παραξενιάς και απλώς δεν έσβησα την τούρτα που είχε αγοράσει γιατί την ώρα της έκπληξης είχα βγει από το ντους και είχα βρεγμένα μαλλιά. Πόσο το μετάνιωσα. Τι ξινό κορίτσι που ήμουν!

Τα πιο τέλεια γενέθλια, αναμφισβήτητα ήταν όταν έγινα 11 χρονών, το 2006. Είχαν πέσει Καθαρά Δευτέρα, όπως και όταν γεννήθηκα. Κανονίσαμε να πάμε οικογενειακά με φίλους μας στο Τατόι για να κάνουμε πικ-νικ με σαρακοστιανά. Είχαμε μαζί χαρταετούς αλλά δεν είχε αρκετό αέρα εκείνη την ημέρα, οπότε δεν πολυασχοληθήκαμε. Τα παιδιά είχαμε πάει στο δάσος για «εξερεύνηση». Ήμασταν μέσα στη λάσπη γιατί έριχνε ψιλόβροχο. Τελικά δε βρήκαμε κανένα σπάνιο είδος δηλητηριώδους σαλιγκαριού, ούτε δηλητηριωδών μανιταριών. Απογοήτευση!

 Όταν επιστρέψαμε πίσω, οι γονείς μου είχαν πάρει μια λευκή τούρτα για να σβήσω. Την έβγαλε η μαμά από το πορτμπαγκάζ, άναψε τα κεράκια και με φώναξε να πάω κοντά για να μου πουν το τραγουδάκι. Αυτή η στιγμή είναι η πιο γλυκιά στιγμή γενεθλίων και μία από τις πιο ευτυχισμένες στο σύνολο των παιδικών μου χρόνων.

Ευχή μου να μετράω τα σημαντικά και να αφήνω πίσω τα ασήμαντα! Να είμαι κοντά με όσους με συντροφεύουν και με αγαπούν! Χρόνια πολλά στις πιο χαρούμενες στιγμές!

Θα με βρεις εδώG+Nastazia A
                            FB:  Anastasia Papadaki

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το