Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΟΥΛΙΟΥ: ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καληνωρίσματα. Προ ημερών βρέθηκα στο κέντρου του Ηρακλείου και απόλαυσα το γεμάτο από τουρίστες, κέντρο και φυσικά τα γεμάτα μαγαζιά, αποτέλεσμα των ξένων επισκεπτών μας τους θερινούς μήνες. Όπως πάντα, παρατήρησα καταστηματάρχες που άλλες φορές έβλεπαν τους ξένους σαν ζωντανό χρήμα(!) κι άλλοτε επαγγελματίες που θέλησαν να βοηθήσουν, να εξυπηρετήσουν να προβάλλουν ένα ωραίο πρόσωπο στους τουρίστες. Ποιος ξέρει όμως αν το πετύχανε; Τυχαία έξω από ένα κατάστημα έπιασα την κουβέντα με έναν τουρίστα, τον Σλάβεν, 32 ετών από την Αυστρία.

 

Είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι στην Ελλάδα και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη χώρα μου;
Έρχομαι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όμως δεν βλέπω ένα εντελώς ξένο μέρος μπροστά μου. Πριν κλείσω την εκδρομή μου, πέρασα πολλές ώρες βλέποντας την Κρήτη στο youtube και σε σελίδες όπου άλλοι επισκέπτες έγραφαν τις εντυπώσεις τους. Έτσι ήξερα από την αρχή τι να περιμένω. Άλλωστε επέλεξα την Κρήτη επίτηδες από την Ελλάδα.

 

Γιατί συγκεκριμένα την Κρήτη;
Ήθελα ένα μέρος όπου θα έχει μεγάλη πόλη και έντονη ζωή, όμως θα συνδύαζε τα χαρακτηριστικά των διάσημων νησιών της χώρας σας όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος. Δεν θα ήθελα να πάω στην Αθήνα, αν και πολύ ήθελα να επισκεφθώ την Ακρόπολη ή τις Μυκήνες (εδώ τον έπιασα αδιάβαστο), όμως οι συμπλοκές με τους εξεγερμένους και την αστυνομία, μας φόβισαν και προτιμήσαμε κάτι πιο ήσυχο.

 

Λένε για τους έλληνες και ακόμα περισσότερο για τους κρητικούς, πως η φιλοξενία είναι το δυνατό μας σημείο. Εσύ το διέκρινες αυτό ως σήμερα;
Βέβαια, δεν έχω κανένα παράπονο. Οι άνθρωποι εδώ είναι καλοί και εύκολα σου φέρονται σα να είσαι μέρος της οικογένειάς τους. Α! Εξαιρώ τους οδηγούς που είναι ίσως αγενείς, δεν σταματούν στις διαβάσεις και γενικά δεν αφήνουν τους πεζούς.

 

Ποια μέρη έχεις επισκεφθεί ή θέλεις να επισκεφθείς.
Πριν λίγο γυρίσαμε από την Κνωσό που με άφησε άναυδο, αν και μας είπαν πως του χρόνου θα υπάρχει νέο μουσείο με περισσότερα εκθέματα. Έχω πάει στο Ρέθυμνο που πέρασα πολύ καλά και αύριο θα πάμε για δύο μέρες στα Χανιά. Στο Ηράκλειο μου αρέσει που ο κόσμος διασκεδάζει ως αργά και που έχει πολύ ωραία μαγαζιά.

 

Αλήθεια; Πως σου φαίνονται οι καταστηματάρχες στα μαγαζιά που επισκέφθηκες εδώ στο κέντρο; Δηλαδή έδειχναν ότι θέλουν να αγοράσεις κάτι απλά για να πάρουν λεφτά ή έδειξαν να σε εξυπηρετούν ειλικρινά;
Όχι, όχι. Μια χαρά τους είδα. Ερχόντουσαν κατευθείαν κοντά μας και μου άρεσε πολύ που σχεδόν όλοι ξέρουν αγγλικά. Μπορεί να μην έχω αγοράσει κάτι ακόμα, αλλά βρήκαμε πολλά ωραία πράγματα και θα ψωνίσουμε σίγουρα.

 

Σλάβεν σου εύχομαι καλή συνέχεια στις διακοπές σου και του χρόνου να ξαναέρθεις με την παρέα σου.
Σίγουρα!

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΛΑΒΕΝ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το