Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

βράβευση τσι πέμπτης

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από Giannis Kafatos

Freddie Mercury, the show still goes on
Σαν σήμερα το 1990 εργαζόμουν στον Αντ1. Ρεπόρτερ. Καθόμουν με τους συναδέλφους μου γύρω από ενα μεγάλο γραφείο που το λέγαμε "ταβλα" και όταν ήμασταν χαλαροί κάναμε πλάκες, κουτσομπολεύαμε, φλερτάραμε, πλακωνόμασταν και γενικώς περνούσαμε την ώρα μας. Εκεί στην τάβλα κάποιος πήγε στα φαξ να δει τα τηλεγραφήματα από τα πρακτορεία.
Τότε δεν είχαμε ακόμη ίντερνετ και τα ξένα πρακτορεία έστελαναν τα τηλεγραφήματά τους τα οποιά τυπώνονταν σε ειδικά μηχανήματα σε ρολλά χαρτί πενταπλό όπου κάθε φύλλο είχε άλλο χρώμα.
Ο κλητήρας έκοβε κάθε τόσο ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί κι ο συνάδελφος του εξωτερικού δελτίου, ή κάποιος από μας με έναν χάρακα για οδηγό κοβαμε το μεγάλο κομμάτι ανα είδηση.
Βαρετή αλλά πολύ υπεύθυνη δουλειά γιατί μπορεί μέσα στο χαμό μια είδηση να … κοβόταν. Απλώς και μόνο επειδή ο χάρακας μπήκε στραβά, ή δεν κάθησε σωστά και τέλος πάντων όταν έχεις από εκομμάτι 5 μέτρων 5πλο χαρτί να κόψεις πολλές μικρές ή μεγάλες ειδησούλες, σε μέγεθος χαρτιού εννοώ ε, ένα λάθος μπορεί να γίνει. Πάντα κάποιος βαριόταν να κάνει αυτή τη δουλειά.
Δε θυμάμαι ποιος έκοψε εκείνη τη μέρα το χαρτί.
Θυμάμαι όμως πολύ καλά ότι μόλις μας διάβασε την είδηση παγώσαμε. Νομίζω ότι βούρκωσα αλλά το μάζεψα γιατί δεν ήταν και πολύ σικ ένας ρεπόρτερ να κλάψει για μια είδηση θανάτου. Μετα από πολλά χρόνια όταν πέθανε η Μελίνα αποενοχοποιήθηκε και το κλάμμα στους ρεπόρτερ, που τελικά ειναι και άνθρωποι ε!
Αμέσως ειδοποιήσαμε το αρχείο της τηλεόρασης, τον μουσικό επιμελητή του ραδιοφώνου , μετά αρχισαν τα τηλεγραφήματα με το βιογραφικό, τις λεπτομέρειες, κλπ κλπ.
Είπαμε εκείνη την εποχή ακόμη και τα "γρηγορα" δεν ήταν στο φτερό όπως σήμερα που με ένα googlaρισμα και ένα yourub-ο-ψάξιμο έχεις τα πάντα μπροστά στα μάτια και τ' αυτιά σου
Όπως και η μουσική. Και τότε ήταν προς κατανάλωση αλλά σήμερα είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη που περνάει και χάνεται … αλλά αυτό είναι άλλο θέμα κουβέντας, την κάνουμε μιαν άλλη φορά!


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το