Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός δευτέρας – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Καληνωρίσματα. Προ ημερών ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας και καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση τεχνολογίας που γίνεται στον κόσμο και όπως και πέρσι, το yannidakis είχε την τιμή να βρίσκεται μέσα στο σημαντικό αυτό γεγονός μέσω του Jake Spiridakis, Director of Business Development στην εταιρεία MI Technologies, Inc.

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω και πάλι φέτος, λίγες μόνο μέρες μετά την ολοκλήρωση της Έκθεσης Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών που γίνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας της Νεβάδα των ΗΠΑ και στην οποία παραβρεθήκατε και φέτος. Τι εξαιρετικά διαφορετικό είδατε φέτος;
Δεν είδα κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό φέτος ή κάτι επαναστατικό όμως με imageεντυπωσίασαν ορισμένα πράγματα όπως η νέα τηλεόραση LG που είναι 4mm TV τρισδιάστατης τεχνολογίας 3D. Η εικόνα ήταν τόσο ζωντανή που δεν έχω  ξαναδεί κάτι τόσο εντυπωσιακό και μιλάμε για τηλεόραση με πάχος τέσσερα χιλιοστά απίστευτη ευκρίνεια. Επίσης η Panasonic λάνσαρε έναν ιμάντα τρεξίματος με οθόνη που σου επέτρεπε να διαλέξεις όποιο δρόμο στον κόσμο θέλεις και ο ιμάντας ανταποκρίνεται ακριβώς στο οδόστρωμα του δρόμου που βλέπεις μπροστά σου, στην κλίση του και είναι πραγματικά φανταστικό.
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά τις αγορές, διαπιστώθηκαν κάποιες αλλαγές ή τα προϊόντα παρέμειναν το ίδιο προκλητικά για τις αισθήσεις και τις ανάγκες του καταναλωτή;
Δεν είδα κάτι επαναστατικό, παρατήρησα όμως μία πρόοδο στην OLED  τεχνολογία και γενικά η τηλεοράσεις γίνονται όλο και πιο λεπτές και η τρισδιάστατη τεχνολογία όλο και πιο διαδεδομένη. Αξίζει να σημειώσουμε πως η τηλεόραση αρχίζει να γίνεται ένας μικρός υπολογιστής με εφαρμογές όπως το Google TV. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν υπήρξε κάτι επαναστατικό πέρα από την τάση σύγκλισης τηλεοράσεων και υπολογιστών.

Πιστεύετε πως πλέον ο κόσμος στρέφεται περισσότερο σε προϊόντα ανάγκης και λιγότερο σε αντίστοιχα εντυπωσιασμού; Ποιες είναι οι τάσεις της αγοράς;
Η τηλεόραση γίνεται ένα προϊόν που θεωρείται πλέον είδος πρώτης ανάγκης. Γενικά όμως νομίζω ότι ο κόσμος διψάει για κάτι καινούριο αλλά αυτό δεν υπάρχει και έτσι απλά αγοράζει ότι υπάρχει στην αγορά με την πιο οικονομική τιμή αλλά αν υπήρχε κάτι εντυπωσιακό και πραγματικά επαναστατικό θα το διάλεγε, όμως δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή.

Όλο το χρόνο μαθαίναμε για απολύσεις και άλλου είδους περικοπές στους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Πως αυτό αλλάζει τα δεδομένα στην παραγωγή και την αγορά σήμερα και στο μέλλον;
Οι περικοπές σίγουρα δε βοηθάνε στην πρόοδο αλλά σίγουρα η νέα τεχνολογία γίνεται όλο και πιο φθηνή για το μέσο καταναλωτή κάτι το όποιο είναι πολύ καλό. Αυτό θα συνεχιστεί και θα βοηθήσει στην πρόοδο και σε καινούρια τεχνολογία γενικά οι εταιρείες γίνονται όλο και πιο καλές στο να παράγουν όλο και πιο φτηνά την καινούρια τεχνολογία και αυτό είναι αναγκαίο για την πρόοδο το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό για τον καταναλωτή.

Κάποιο παραλειπόμενο από την έκθεση; Κάτι που δε θα διαβάσουμε σε κανένα άρθρο ή ανασκόπηση της έκθεσης;
Ήταν η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Επίσης η Hello Kitty έχει κάνει τεραστία επιστροφή με πολλά προϊόντα να την έχουν πάνω τους σε απίστευτη συχνότητα! Οι κοπέλες-γλάστρες (ταλέντα) ήταν πάλι παντού.

Ευχαριστούμε πολύ. Ελπίζω και του χρόνου να κάνουμε την ίδια κουβέντα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ :[ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το