Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ να πανηγυρίζουμε ή..;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Δεν ξέρω τι μας πιάνει σαν λαός κάθε αρχές Ιουλίου και τρέχουμε στους δρόμους με ελληνικές σημαίες και φωτοβολίδες! Το 2004 ήταν ένα Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο και το 2015 ένα "Όχι" το οποίο πανηγυρίστηκε σαν να έλυσε όλα μας τα προβλήματα, μια εικόνα που αποτελούσε πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά κανάλια, έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το θέμα βέβαια είναι να δούμε γιατί πανηγύριζε χθες ο μέσος έλληνας. Μήπως σήμερα το πρωί μας περίμενε έτοιμη μια συμφέρουσα συμφωνία στο τραπέζι για να υπογράψουμε; Μήπως βγήκε κάποιος εκ των δανειστών ζητώντας συγγνώμη για την λιτότητα και αναγνωρίζοντας το λάθος του, είπε ότι τα επόμενα χρήματα θα μας τα χαρίσουν;

Δυστυχώς δεν υπάρχει νικητής εδώ πέρα. Η κυβέρνηση ρίχνεται και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχοντας ήδη χάσει μία εβδομάδα καιρό εξαιτίας ενός ανώφελου δημοψηφίσματος του οποίου το αποτέλεσμα δεν άλλαξε τίποτα, αφού και πάλι διαπραγματεύσεις θα είχαμε.

Η διαφορά είναι ότι πλέον η κυβέρνηση έχει τρία όπλα στην μάχη της:

  • την έκθεση του ΔΝΤ που πριν λίγες μέρες απεφάνθη πως το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη μιας πιο... ανάλαφρης συμφωνίας.
  • Αυτό το "Όχι" που ίσως να μην έχει καμία ουσία σαν αποτέλεσμα, αλλά έδειξε ότι ο Τσίπρας κουβαλάει την Αριστερή τρέλα μέσα του και δεν το έχει σε τίποτα να σηκώνεται από τραπέζια και να φεύγει, να διενεργεί δημοψηφίσματα και -Θεός φυλάξοι- να παίρνει τη χώρα του από την Ευρωζώνη και να κόβει νόμισμα.
  • Την απόλυση του Γιάννη Βαρουφάκη, ίσως του πιο αντιπαθητικού έλληνα στα μάτια των ευρωπαίων. Αυταρχικός, αντίθετος στα πρωτόκολλα, ειρωνικός και θεωρητικός ρήτορας έβλαψε την Ελλάδα. Τώρα και με δεδομένο ότι ουδείς θέλει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του για να διαπραγματευτεί, λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού που έτσι στέλνει ένα σαφές μήνυμα συμβιβασμού.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να πανηγυρίζει. Δεν πανηγυρίζεις όταν ξεκινάς (ή μάλλον συνεχίζεις) έναν πόλεμο. Από αύριο ο Τσίπρας και η διαπραγματευτική του ομάδα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία εξίσου σκληρή διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα θα είναι επίσης σκληρό για τον ελληνικό λαό και το οποίο πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό. Αν μετά από αυτό έχει κανείς όρεξη να πανηγυρίσει, τότε... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το