μία μητέρα περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την αυριανή γενιά, σήμερα
Σε δύο εβδομάδες περίπου θα γιορτάσουμε την Γέννηση του Θεανθρώπου, τα Χριστούγεννα. Για τα παιδιά νομίζω ότι είναι η αγαπημένη τους γιορτή μιας και τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα τα καταστήματα φορούν τα γιορτινά τους πολύ νωρίτερα, η τηλεόραση διαφημίζει συνεχώς παιχνίδια και ταινίες με θέμα τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη και εκείνα περιμένουν πως και πως να έρθει ο Άγιος Βασίλης να τους φέρει το ποθητό τους δώρο.
Αν τους καλλιεργήσουμε το αίσθημα της προσφοράς. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία και την επιλογή να προσφέρουν. Επιλέγοντας ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να τα προσφέρουν σε ιδρύματα, στην Εκκλησία, σε παιδιά που βρίσκονται στο δρόμο, σε φίλους από το σχολείο που γνωρίζουν ότι δεν έχουν όσα εκείνα. Ας τα βοηθήσουμε να μην σκέφτονται όσα θα ήθελαν να αποκτήσουν και δεν μπορούν αλλά να είναι ευγνώμων για όσα έχουν. Ας τους μιλήσουμε για την δική μας καθημερινή προσφορά απέναντί τους και ας τους πούμε ότι για εμάς ο Άγιος Βασίλης μας έφερε εκείνα, μια κούκλα ή έναν κούκλο, και εμείς παίζουμε μαζί τους το πιο όμορφο παιχνίδι που ο Θεός έφτιαξε: διαμορφώνουμε έναν άνθρωπο. Ας τους πούμε ότι Χριστούγεννα είναι η αγάπη και όχι η καταναλωτική μανία. Χριστούγεννα είναι η οικογένεια, ο Χριστός και η αγάπη. Καλά Χριστούγεννα σε κάθε σπίτι σε κάθε καρδιά να φωλιάσει μέσα ο Θεάνθρωπος (Χ)
Δυστυχῶς ὁ καπιταλιστικός τρόπος ζωῆς στηρίζεται στήν ἀνθρώπινη ἀπληστία. Τήν ἐρεθίζει καί τήν θεοποιεῖ, μέ ἀποτέλεσμα οἱ ἄνθρωποι νά ξοδεύουν τήν ζωή τους σέ ἕνα ἀτέρμονο καί ἀδιέξοδο «δουλεύω-ξοδεύω».
ΑπάντησηΔιαγραφήΕὔπορος δέν εἶναι αὐτός πού ἔχει πολλά πλούτη ἀλλά αὐτός πού ἔχει λίγες ἀνάγκες.
λεφτά έτσι κι αλλιώς φέτος, δεν υπάρχουν. Ας επικεντρωθούμε στην οικογένεια μας. Ίσως τα παιδιά δεν έχουν τόσο ανάγκη από δώρα, όσο από τον χρόνο μας :[
ΑπάντησηΔιαγραφή