Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

yannidakis - ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 30/10/2009


Μια φορά σε έναν καιρό Χριστούγεννα πλησίαζαν και ο Βαλεντίνος θα έκανε για πρώτη φορά τις γιορτές στο καινούριο του σπίτι.

Ήταν ενθουσιασμένος γιατί είχε τη φαντασίωση ενός μεγάλου ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς όπως είχε δει κάποτε σε μια ταινία. Πράγματι. Είχε καλέσει εδώ και μήνες όλους τους φίλους και γνωστούς του. Συναδέλφους και γείτονες. Είχε αγοράσει κάθε λογής μεζέ και ποτό. Είχε ετοιμάσει μουσικές και μεγάλη ποικιλία από ποτά. Και είχε αγοράσει ένα σωρό από παιχνίδια, τράπουλες και ότι θα χρειαζόταν κανείς για εκείνη τη βραδιά. Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες δεν είχε άλλο θέμα συζήτησης και παντού παρουσίαζε τα σχέδια του με ενθουσιασμό!

Η μέρα είχε έρθει και ο Βαλεντίνος από νωρίς τα είχε όλα έτοιμα. Είχε φορέσει τα καλά του, είχε ετοιμάσει και δοκιμάσει καθετί που θα καταναλωνόταν την ημέρα αυτή και είχε βάλει στο ψυγείο την ακριβή σαμπάνια. Η αλήθεια είναι πως ήταν πτώμα ως το μεσημέρι κι έτσι ξάπλωσε να ανακτήσει δυνάμεις για το ερχόμενο ατελείωτο βράδυ.

Όταν ο Βαλεντίνος ξύπνησε ήταν κιόλας περασμένες έντεκα. «πωπω! Αποκοιμήθηκα για τα καλά», σκέφτηκε, ενώ παραξενεύτηκε που κανένα κουδούνι δεν είχε χτυπήσει ως τότε. Σε λίγα λεπτά μηνύματα και τηλεφωνήματα κατέκλυσαν το κινητό του. Άλλοι είχαν οικογενειακές υποχρεώσεις κι άλλοι προβλήματα με τα παιδιά ή τους γονείς τους. Πρέπει να του ακύρωσαν πάνω από τριάντα άτομα! Όμως περίμενε κι άλλους και ως τα μεσάνυχτα θα εξαντλούσε κάθε περιθώριο αναμονής.

Ένα λεπτό πριν τη μεγάλη στιγμή, εκείνος περίμενε ακόμα μήπως του ετοίμαζαν όλοι αιφνίδια έκπληξη. Μάταια όμως. Τα μεσάνυχτα έφτασαν, ο χρόνος άλλαξε και δάκρυα κατέκλυσαν το πρόσωπο του Βαλεντίνου. «Φίλοι» φώναξε ειρωνικά και έχυσε τα δεκάδες μπουκάλια ποτών και σαμπάνιας μεσ’ το σπίτι του. Στα έπιπλα, στα πατώματα, στα φυτά. Άνοιξε τη θήκη με τα πούρα κι άναψε εκείνο το ακριβό που προοριζόταν για την ημέρα. Έκανε μια γεμάτη τζούρα και το πέταξε στο πάτωμα φεύγοντας απ’ το σπίτι.

Το σπίτι κάηκε σαν λαμπάδα, όμως κανείς δεν έμαθε που πήγε ο Βαλεντίνος έκτοτε :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το