συγγραφικά

Η συγγραφική μου εμπειρία ξεκίνησε από την ημέρα που η δασκάλα μου είπε μπροστά σε όλη την τάξη πως τα γράμματα μου είναι ορνιθοσκαλίσματα και η γραφή μου προβληματική. Ακριβώς την επόμενη ημέρα ξεκίνησα να γράφω την πρώτη μου ιδιόχειρη εβδομαδιαία φυλλάδα!

Μερικές δεκαετίες μετά, ξεκίνησα να γράφω τις πρώτες μου παρουσιάσεις, τα πρώτα μου αφιερώματα και τις πρώτες μου δημοσιευμένες σκέψεις καμπόσο πριν τα κοινωνικά δίκτυα μας δώσουν έτσι κι αλλιώς αυτό το "βήμα".

Παρακάτω θα βρείτε τα κυριότερα στιγμιότυπα της συγγραφικής μου εμπειρίας.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ YANNIDAKIS
Όταν το 2006 ξεκίνησα την δημιουργία ενός ιστολογίου δεν πίστευα ποτέ ότι θα γινόμουν ενάς blogger. Αρχικά οι δημοσιεύσεις μου ήταν άναρχες, όμως με τον καιρό οργανώθηκαν, δομήθηκαν, προγραμματίστηκαν και το προσωπικό μου blog απέκτησε γραφίστρια, εικόνες και λογότυπα, ενώ σύντομα λειτούργησε σε επαγγελματικά πρότυπα με περισσότερους από δέκα συντάκτες που σε περιοδική βάση κοσμούσαν την σελίδα με τις δικές τους σκέψεις και απόψεις. 

Το yannidakis είχε την τιμή να συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες, να λάβει διάφορες διακρίσεις, να γίνει επίσημο ιστολόγιο της Ώρας της Γης από την WWF και πιστοποιημένο ιστολόγιο από το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ άλλων. Ο πιο σημαντικός σταθμός του όμως ήταν οι δύο φορές που κυνηγήθηκε με καταγγελίες ακριβώς επειδή εξέφραζε ανοιχτά τις απόψεις των συντακτών του όσο ακραίες κι αν ήταν, ενώ ίσες φορές δικαιώθηκε πανηγυρικά!

Οι ενότητες του yannidakis είναι πολλές και τα κείμενα φτάνουν τα 9000. Θα τα βρείτε όλα στην κεντρική σελίδα, ενώ μπορείτε να περιγηθείτε σε αυτά ανά κατηγορία από την ενότητα στα δεξιά με τίτλο: ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ / ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Έχω συνεργαστεί σε μόνιμη βάση με αρκετές εφημερίδες στην Ελλάδα. Η πιο μακροχρόνια συνεργασία μου ήταν στο "12Χ" όπου είχα δική μου στήλη με προγνωστικά με τα οποία κατάφερα αρκετές επιτυχίες που μετουσιώθηκαν σε καμπόσα εξώφυλλα (στην φωτογραφία διακρίνονται 6 από αυτά) και αυτά με την σειρά τους σε μία νέα συνεργασία με καθημερινή στήλη στην εφημερίδα "Live Sport".

Ένα από τα πρώτα μου συγγραφικά βήματα έγιναν στην τοπική εφημερίδα της Καβάλας "Εβδόμη" με εβδομαδιαία μόνιμη στήλη πολιτιστικού περιεχομένου, ενώ ακολούθησε το περιοδικό "Στιγμές", "Service" και η εφημερίδα "Μίτος", "FreeVox" κ.α.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Πέραν του yannidakis είχα την ευκαιρία να δημιουργήσω πολύ σημαντικές συνεργασίες στον online χώρο. Εξέχουσα θέση κατέχει το αφιέρωμα μου στο ρεπορτάζ υγείας για το οποίο είχα επικοινωνία με όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας στο έγκυρο portal υγείας healthweb της έγκριτης δημοσιογράφου Νικολέτας Ντάμπου. Επίσης έγραφα για το ειδησεογραφικό 2810.gr το θεματικό superdad ενώ πολλά κείμενα μου έχουν δημοσιευθεί και αναδημοσιευτεί σε αναρίθμητες σελίδες και κοινωνικά δίκτυα.

CONTENT MARKETING
Ως συνεργάτης ή υπεύθυνος marketing, έχω εκπονήσει καμπάνιες με διαφημιστικό υλικό που γράφω ο ίδιος, στοχευμένα ή διαφημιστικά άρθρα και προϊοντικές περιγραφές ανάλογα με το target group.  Εκτός από τη δημιουργία άρθρων και κειμένων κατά περίπτωση και ανάγκη, δημιουργώ καθημερινά στοχευμένα κείμενα που συνοδεύουν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για την διαφήμιση προϊόντων, υπηρεσιών ή κοινωνικούς σκοπούς.

Τέλος έχω εκπονήσει πολλά αφιερώματα για εκπαιδευτικούς ή θεματικούς σκοπούς τα οποία δημοσιεύτηκαν.

ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Συμπληρώνω περισσότερο από δύο δεκαετίες στις οποίες ασχολούμαι με την συγγραφική δοκιμίων, διηγήσεων, μυθιστορημάτων και παραμυθιών. Ένα κομμάτι αυτών θα βρείτε παρακάτω στην ενότητα "ΜΥΘΟΣ" ενώ κάποια βρίσκονται κοντά στο στάδιο της έκδοσης από συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ YANNIDAKIS
σύντομες ιστορίες στα όρια της φαντασίας & του ρεαλισμού χωρίς (κανονικό) τέλος
'Ολες οι ιστορίες από το 2007...