Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ
- Μόλις έκλεισα την τηλεόραση. Είχε την αγαπημένη μου εκπομπή. Τώρα θα βάλω μουσική, τον αγαπημένο μου τραγουδιστή. Θέλω να ξεχαστώ για λίγο (έτσι) απ’ τη μιζέρια μου να στέκομαι στις ουρές των κέντρων της νύχτας που όλοι οι διάσημοι μπαίνουν κι εγώ καταλήγω να φεύγω αφού κλείσουν οι πόρτες λες και πάντα φτάνω στις καθυστερήσεις του αγώνα. Τελικά μάλλον η ζωή μου δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενα.

- Δηλαδή πως την ήθελες;
- Θα ‘θελα ένα ολοκαίνουριο σπίτι κι ένα μπάνιο ίσο με πλατεία, μια μπανιέρα που θα χωράει εμένα κι άλλους 10, θα ‘θελα να ‘χα μια πιστωτική χωρίς όριο και γιατί όχι; Το ιδιωτικό μου αεροπλάνο. Στα νυχτερινά κέντρα θα μπαίνω από την πόρτα των διάσημων και όποτε θέλω θα κάνω βόλτα στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου όπου και θα έχω φίλους που θα είναι πλούσιοι και διάσημοι.

- Και πως θα το κάνεις ρε φίλε αυτό;
- Θα πουλήσω την ψυχή μου για την ευημερία και την διασημότητα, θα κόψω τα μαλλιά μου, θα αλλάξω το όνομά μου και θα γίνω σαν αυτούς. Γιατί –παραδέξου το- όλοι θέλουμε να γίνουμε διασημότητες, να ζούμε σε πανάκριβα σπίτια και να οδηγούμε καμιά δεκαριά αμάξια. Εκεί που τα κορίτσια πέφτουν εύκολα και τα χάπια τα βρίσκεις τζάμπα! Κοίτα πως όλοι θα είμαστε όμορφοι και αδύνατοι αφού δε θα τρώμε τίποτα. Θα διασκεδάζουμε στα πιο διάσημα κέντρα και θα καθόμαστε μόνο στις σουίτες των διασήμων. Όλο το καλό σινάφι θα μαζεύεται εδώ πέρα και κάθε ξέκωλο θα κουνιέται με τα μαλλιά του τόσο ξανθά, σα βουτηγμένα στη χλωρίνη. Αλλά πρόσεξε, θα είμαστε διασημότητες!

- Και τι άλλο θέλεις;
- Θέλω να μπορώ να συγκρίνομαι με παλιούς καλλιτέχνες καταξιωμένους κι όταν βγαίνω στο δρόμο να έχω μερικές “ντουλάπες” να με προστατεύουν. Όταν πλησιάζει η ώρα να κουραστώ θα υπογράφω μερικά αυτόγραφα και μερικές συμφωνίες για διαφημίσεις κι ύστερα ακόμα και το φαί τζάμπα θα ‘ναι, όπως κα το ντύσιμο αφού θα φοράω την τελευταία λέξη της μόδας και θα έχω πρόσβαση σε οτιδήποτε έχει τα φώτα της διασημότητας. Μην ξεχνάς ότι θα είμαι διασημότητα!

- Τι ‘ναι αυτά που λες ρε φίλε;
- Ναι και ξέρεις κάτι; Θα τα λέω όλα αυτά γιατί σκασίλα μου αν κάποιος τα διαβάζει ή κάποιος αποφασίσει πως είναι άπρεπα. Το πολύ-πολύ να πιω μια ασπιρίνη ή πολλές μαζί, αλλά η αλήθεια είναι όπως στην λέω. Δεν θαμπώνομαι εγώ από τραγουδιστές, ηθοποιούς και παρουσιαστές που λάμπουν από χρυσό που από μέσα σαπίζει. Δεν σκοπεύω να τους διαφημίσω κι εγώ περισσότερο σαν να έχουν ανάγκη. Μπορεί να μη με φοβούνται αλλά εγώ είμαι αυτός που θα τους ειρωνευτώ, άλλωστε δεν είμαι ένας απ’ αυτούς. Δεν είμαι διασημότητα! :[

1 σχόλιο:

  1. το τραγούδι που αποκωδικοποιώ σήμερα είναι το "Rockstar" των Nickelback με το οποίο απέδειξαν πως δεν ειναι ενα ακομα ροκ συγκροτημα "της σειρας" με τρυπιους στιχους, αλλα μπορουν να εχουν νοημα και να θιγουν σοβαρα ζητηματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το