Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΕΡΩΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΕΞΗ


Οι πρώτες μέρες του νέου έτους αναζητούν μιαν ανάσα από τον καθημερινό καταιγισμό πολιτικής και κοινωνικής παρακμής. Έτσι αυτόν τον μήνα θα ξεκινήσουμε με ένα νέο εναλλακτικό Ερώτημα που αφορά το φλερτ, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στην ιστορία του ανθρώπου.

Γαλλική λέξη αν δεν λανθάνω που έμελλε να γίνει διεθνής καθότι ενέπνευσε από http://img152.imageshack.us/img152/8596/flirt5wy0.jpg καλλιτέχνες και συγγραφείς μέχρι εμένα και σένα. Πολλοί λένε πως υπάρχουν θεωρίες και κανονισμοί, όμως μια πιο πρακτική προσέγγιση θα μαρτυρούσε πως πέρα από κάποια κλισέ και ταμπού, οι τεχνικές του φλερτ είναι απεριόριστες και ποικίλουν από εκείνον που φλερτάρει σε εκείνον που δέχεται το φλερτ, στο περιβάλλον, στο χρονικό σημείο, στις συνθήκες, στην ψυχολογία και σε πολλά άλλα.

Το φλερτ δεν είναι μικρά ψεματάκια ή τα λόγια εντυπωσιασμού. Το φλερτ είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος στα ενδιαφέροντα του άλλου και το ιδανικό κοίταγμα στα μάτια. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Ας μην ξεχνάμε τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η αλήθεια είναι πως εκείνες οι στιγμές έχουν πολύ ενδιαφέροντα –από ιατρικής άποψης- χαρακτηριστικά, όπως η ταχυκαρδία, η εφίδρωση, αλλά και η ελπίδα, η ζωντάνια, η περιέργεια, η αποστροφή κ.α.

Σε αυτό το σημείο είναι πολύ βασικό να χωρίσουμε το φλερτ σε δυο βασικές κατηγορίες. Μεταξύ γνωστών και αγνώστων. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται με λιγότερο κόπο αφού εύκολα μπορεί να διαμορφωθεί το περιβάλλον χωρίς αυτό όμως να μην κρύβει απρόοπτα αποτελέσματα όπως τα σταθερά φιλικά συναισθήματα του άλλου προσώπου. Απ’ την άλλη όταν άγνωστος φλερτάρει άγνωστο, τότε έχουμε να κάνουμε με ρώσικη ρουλέτα, αλλά και το ρίσκο είναι μικρό. Κανείς δε θα στεναχωρηθεί από το “κλείσιμο της πόρτας” σε ένα μπαρ.

Φυσικά, το φλερτ, αυτή η υπέροχη διαδικασία αλληλεπίδρασης αντρών και γυναικών περικλείει αμέτρητες θεωρίες, παραδείγματα και συμβουλές, όμως όλα σταματούν στη διάθεση των δύο. Πως όμως προτιμάτε εσείς το φλερτ; Γράψτε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε να βγάλουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΦΛΕΡΤ :[ 

γράψτε το σχόλιο σας και καταχωρήστε την απάντησή σας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στην δεξιά στήλη της σελίδας

1 σχόλιο:

  1. το φλερτ ειναι πραγματι μια θαυμασια δραστηριοτητα, γυμναστικη θα ελεγα εγω.
    Ενα σχετικο κειμενο εντοπισα εδω http://www.zup.gr/?p=2926 και το παραθετω προς συμπληρωματιικη μελετη :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το