Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: SOMETHING’ S GOTTEN HOLD OF MY HEART

Τριγυρνούσε μόνος του χωρίς νόημα σε έναν κόσμο χωρίς απαντήσεις. Πάντοτε ονειρευόταν μία παύση σε αυτό το δίχως νόημα μαρτύριο που ζούσε. Αγαπούσε τη ζωή, αλλά πως θα μπορούσε να το εκφράσει; Κάθε μέρα που περνούσε αισθανόταν πιο αδύναμος σαν τα όνειρά του να κοβόντουσαν βίαια από ένα μαχαίρι. Σε έναν τέτοιο κόσμο που η καθημερινότητα ήταν η μάχη ενός μεγάλου πολέμου που δεν μπορούσε να αποφύγει, γύριζε στις αναμνήσεις του για να παίρνει ανάσα. Θυμόταν μια ζωή με ειρήνη και έρωτα. Μια ζωή χωρίς τα προβλήματα του σήμερα.

Και τότε συνέβη το αναπάντεχο: Εκείνη ήρθε μπροστά του χαμογελώντας με νόημα. Αφήνοντας τον να την κοιτά με χιλιάδες σκέψεις να κατακλύζουν την καρδιά του που σείστηκε από την πρώτη στιγμή. Ήθελε να της μιλήσει. Να της πει να μείνει εκεί. Να την ευχαριστήσει που έκανε την καρδιά του και πάλι να αισθάνεται. Θέλει να της πει πως ήρθε αυτό το κάτι που θα αλλάξει τη ζωή του. Και τότε την άγγιξε και ένοιωσε το χέρι του τόσο δυνατό και τόσο απαλό που τραβούσε όλο του το σώμα σε μια ονειρεμένη γη. Μια γη γεμάτη από χρώματα και τόσο λαμπερή που άλλαξε το γκρίζο, που άλλαξε το μουντό μπλε σε κόκκινο για αυτόν. Σε κόκκινο για εκείνη.

Και τότε άνοιξε τα μάτια και βλέποντάς την ακόμα εκεί, σάστισε. Έπρεπε να ξέρει αν αυτό είναι αληθινό. Έπρεπε να ξέρει αν η καρδιά του έχει γεμίσει μελωδίες από την παρουσία εκείνης. Αν εκείνο το στιγμιαίο χαμόγελο ήταν αρκετό για να τον στιγματίσει σε όλη του τη ζωή. Και τότε πλησίασε εκείνη και τον άγγιξε. Όλα επιβεβαιώθηκαν μέσα του. Η καρδιά συνδέθηκε με τον εγκέφαλο και όλα απέκτησαν αληθινό νόημα. Τότε θυμήθηκε τη ζωή μου κάποτε, εκείνη με την ειρήνη και την αγάπη και όλα ήταν τόσο μακρινά γιατί είχε βρει τον αληθινό έρωτα, σήμερα. Ήταν το συναίσθημα τόσο αληθινό, τόσο γνωστό που ήθελε να το διατηρήσει και της ζήτησε να μείνει κοντά του. Για όλες τις μέρες. Για όλες του τις νύχτες.

Και από τότε η ψυχή του ενώθηκε με τις αισθήσεις του. Τα βράδια του άλλαξαν και ο ύπνος του βάφτηκε με φωτεινά χρώματα που άλλαξαν το γκρίζο, που άλλαξαν το μουντό μπλε σε κόκκινο για αυτόν. Σε κόκκινο για εκείνη :[

1 σχόλιο:

  1. το τραγουδι που αποκωδικοποιω σημερα ειναι το αξεχαστο "SOMETHING’ S GOTTEN HOLD OF MY HEART" του Marc Almond που πρωτογράφτηκε το 1967!
    Ενα κλασικο πλεον, τραγουδι για τον ερωτα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το