Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


Χριστός Ανέστη. Γυρίζεις το απόγευμα κουρασμένος από τη δουλειά κι ενώ είσαι στο φανάρι, στον ανελκυστήρα ή στην στα σκαλιά, χρησιμοποιείς το κινητό σου για να ανάψεις το θερμοσίφωνο στο σπίτι, να κατεβάσεις την ταινία που θα παρακολουθήσεις απόψε –ενώ στέλνεις το trailer στους φίλους σου καλώντας τους να έρθουν το βράδυ- παραγγέλλεις φαγητό ενώ λαμβάνεις ειδοποίηση από το ψυγείο σου πως οι μπύρες έχουν τελειώσει και πατάς “αποδοχή” στην πρόταση να σταλεί ειδοποίηση ηλεκτρονικής αγοράς από το κατάστημα με το οποίο συνεργάζεσαι. Με το που μπεις σπίτι, τα φώτα ανάβουν, η μουσική ξεκινά στον σταθμό και την ένταση που εσύ έχεις προκαθορίσει, η τέντα στο μπαλκόνι σηκώνεται και η οθόνη του σπιτιού σου προβάλλει τα τελευταία νέα από τα RSS σου ή τις ειδοποιήσεις στο facebook.

Αν αυτό το σενάριο σας φαίνεται μακρινό, τότε κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Το μυστικό βρίσκεται στη διασύνδεση συσκευών με γνωστές imageέξυπνες τεχνολογίες όπως του bluetooth και το μόνο εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδήσουμε είναι αυτό της συμβατότητας. Κατά τ’ άλλα όλα είναι εφικτά με μια πλατφόρμα που θα υποστηρίζει ή μάλλον θα συντονίζει όλες μας τις συσκευές ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να βρίσκονται σε αρμονία με την διάθεσή και τις απαιτήσεις μας. Έτσι κι αλλιώς, η τεχνολογία έχει ταλέντο στο να μας εκπλήσσει και κανείς δεν μου λέει πως θα σταματήσει να το κάνει. Δε σας κρύβω πως οποτεδήποτε μου ικανοποιείται μια τεχνολογική μου ανάγκη, μια άλλη, νέα, γεννάται. Ξέρω τι θα πείτε. Ο ορισμός του θύματος της καταναλωτικής τεχνολογίας. Αλλά λίγο-πολύ στις μέρες μας, ποιός δεν είναι;

Πιστέψτε με, στο παραπάνω παράδειγμα δεν υπάρχει περιορισμός. Δεν υπάρχουν σύνορα. Μόνο η φαντασία μπορεί να είναι το όριο κι αν κάτι δεν το έχετε σκεφθεί, να είστε σίγουροι πως κάποιοι άλλοι θα το σκεφθούν για σας. Οι τομείς εφαρμογής όπως είδαμε, είναι απεριόριστοι. Στις μεταφορές, στις αγορές, την επικοινωνία, τη διασκέδαση, την εργασία… οπουδήποτε. Απλά γράψτε το!

Κι έτσι προκύπτει η διάδραση αυτού του μήνα. Περιγράψτε στο σχόλιο σας, μια τέτοια διασύνδεση όπου φανταστικές τεχνολογίες θα συνυπάρχουν, θα συνεργάζονται μεταξύ τους για να καλύπτουν τις δικές σας διαφορετικές ανάγκες, διευκολύνοντας την καθημερινότητά σας. Μην βάλετε όρια. Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει νέες τεχνολογίες. Άλλωστε όλα μπορούν να συνδεθούν στο μέλλον.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ :[

1 σχόλιο:

  1. :[ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ :[
    Το πρωί ξυπνάω στις 7. Θα ήθελα με το που σηκώνομαι να βάζω στο αυτί μου ένα ακουστικό bluetooth το οποίο θα ξεκινούσε να μου διαβάζει σιγά-σιγά τις ειδήσεις από τα αγαπημένα μου RSS sites. Κάθε φορά που θέλω να διαβάζω όλη την είδηση, θα πατάω ένα κουμπί.
    Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, έχω internet radio. ΤΟ GPS μου, με καλύπτει από θέματα πλοήγησης.
    Στη δουλειά.. ασ' το εκεί θέλω πολλά. Πάμε παρακάτω.
    Πίσω στο σπίτι, θα ήθελα μέσω μιας συσκευής π.χ. κινητό, να μπορώ να διαχειρίζομαι τα φώτα, τον φούρνο, το ψυγείο, τη θερμοκρασία δωματίων κλπ.
    Ενώ τέλος σε θέματα επικοινωνίας, θα είχε ενδιαφέρον να μπορώ να αλληλεπιδρώ με τους φίλους μου, όχι μόνο με ήχο και εικόνα, αλλά και με δραστηριότητες. π.χ. ο χρήστης τάδε βλέπει MEGA, ζεσταίνει τον φούρνο, έκλεισε την τηλεόραση κλπ.
    Μην μ' αφήσετε, γιατί θα γράφω ως αύριο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το