Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΖΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ (Livin' On A Prayer)

Μια φορά και έναν καιρό όχι πολύ παλιά από σήμερα, εκείνος είχε χάσει τη δουλειά του γιατί όλοι ήταν σε απεργία κι αυτός έπρεπε να βρει τρόπο να επιβιώσει μέσα σε μια ζωή σκληρή, τόσο σκληρή δούλευε σε δουλειές του ποδιού και προσπαθούσε να βγάλει ένα μεροκάματο για…
…εκείνη που περνούσε όλη την ημέρα ως σερβιτόρα σε ανόητους πεινασμένους. Όμως είναι φιλότιμη και εργάζεται σκληρά για να φέρνει τα χρήματα στο σπιτικό κι όλα αυτά για την αγάπη, ναι για την αγάπη.

Όταν απογοητευμένοι συναντιούνται σπίτι εκείνη του λέει πως πρέπει να κρατηθούμε απ’ όπου μπορούμε και να προσπαθήσουμε. Δεν έχει σημασία αν τελικά τα καταφέρουμε, γιατί πάντα θα έχουμε ο ένας τον άλλο κι αυτό είναι αρκετό για την αγάπη, θα παλέψουμε για την αγάπη! Κοίταξε πόσο κοντά είμαστε ακόμα κι αν προσπαθούμε ζώντας μέσα από ένα όνειρο. Γι’ αυτό κράτα μου το χέρι και σου υπόσχομαι πως θα τα καταφέρουμε.

Αυτός σκύβει το κεφάλι και επιστρέφει στους δρόμους για ένα μεροκάματο που είναι τόσο δύσκολο κι όμως ξέρει πως επιστρέφοντας το βράδυ πρέπει να το έχει κερδίσει. Και όταν τελικά γυρίζει βρίσκει εκείνη να ονειρεύεται πως φεύγει επιτέλους μακριά από εδώ. Την κοιτάει λυπημένος κι εκείνη κλαίει ακατάπαυστα μέχρι να την πάρει ο ύπνος. Τότε εκείνος την αγκαλιάζει απαλά και τις ψιθυρίζει πως όλα θα πάνε καλά. Μια μέρα. Εν καιρώ. Απλά πρέπει να κρατηθούμε από ότι έχουμε και κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει μακριά. Δεν έχει σημασία αν θα τα καταφέρουμε στο τέλος, αρκεί που είμαστε μαζί και αυτό είναι αρκετό. Μόνο και μόνο για την αγάπη, θα δώσουμε τη μάχη μας.

Θα το δεις ότι έχουμε πάρει το σωστό δρόμο. Ζώντας μέσα από ένα όνειρο θα κατακτήσουμε μια ζωή λίγο καλύτερη. Κράτησε μου το χέρι και θα νικήσουμε τις δυσκολίες, στο υπόσχομαι. Ζήσε μαζί μου τη δύσκολη μάχη γιατί αυτό έχουμε για να επιβιώσουμε :[

1 σχόλιο:

  1. Η μετάφρασή σου είναι άψογη!!!! Λυπάμαι που κάποιοι δεν πιστέψαν σ' αυτό το όνειρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το