Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: Ο ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (PARANOID)


Δεν μεγάλωσα διαφορετικά από εσένα, αλλά κάπου στην πορεία ξέρω πως τα έχασα, κάτι δεν λειτούργησε σωστά, η συνταγή χάλασε. Πρώτη την πλήρωσε η γυναίκα μου που την χώρισα γιατί ποτέ δεν κατάφερε να με βοηθήσει όταν εκδήλωσα για πρώτη φορά αυτά τα σημάδια. Ποτέ δεν με κατάλαβε κι έτσι την παράτησα. Ύστερα ο κόσμος άρχισε να με κοιτάει σαν τρελό, να με αποφεύγει απλά και μόνο επειδή ήμουν ιδιαίτερος ή μάλλον ιδιόμορφος. Σιγά!

Έτσι κι εγώ άρχισα να σκέφτομαι σαν όχι όλους τους άλλους. Έψαξα να βρω πράγματα για να με ευχαριστήσουν, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Όταν είδα ότι όλα είναι εναντίον μου τότε άρχισα να τα χάνω για τα καλά. Σκέφτηκα πως πρέπει να βρω κάτι να με ικανοποιήσει σε αυτόν τον καταραμένο κόσμο. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις; Τους νοιώθω να έρχονται να αρπάξουν το πολύτιμο μου μυαλό. Βοήθησε με πριν με κυριεύσουν όλοι τους.

Προσπάθησα να λογικευτώ, έχεις το λόγο μου. Είπα πως χρειάζομαι κάποιον να μου δείξει πράγματα που από μόνος μου δεν μπορώ να βρω. Απλά, πολύπλοκα, πολλά ή λίγα, αρκεί να μου δείξει αυτά που όλοι εσείς βλέπετε, αλλά εγώ δεν μπορώ. Μάταια. Πίστεψα πως θα βρω πράγματα που κάνουν τη ζωή ωραία, που φέρνουν την ευτυχία. Ξέρω πως είμαι τυφλός, παρανοϊκός.

Ακόμα κι αν προσπαθήσεις να μου κάνεις ένα αστείο, εγώ θα αναστενάξω. Εσύ θα γελάσεις κι εγώ θα αρχίσω να κλαίω. Δεν φταις εσύ, εγώ είμαι που το αίσθημα της ευφορίας δεν μπορώ να νοιώσω και η αγάπη είναι άγνωστη σε μένα. Στα λέω όλα αυτά για να σε προειδοποιήσω. Αυτός είμαι κι έτσι κάνω. Γι’ αυτό παράτησε με και ζήσε τη ζωή σου όμορφα, απόλαυσέ την όπως θα ήθελα κι εγώ, αλλά τώρα πια είναι πολύ αργά. Γιατί στο είπα πως είμαι επικίνδυνος, είμαι τρελός, παρανοϊκός :[

3 σχόλια:

  1. ασ τον τρελο στη τρελα του που λεει κι ενας Έλληνας καλλιτέχνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυπικό είδος μουσικής, τυπικά σπρωγμένης από το Σύστημα για να εγκλωβίσει το κοπάδι σε «νέες επαναστατικές τάσεις», «αμφισβήτηση» και άλλα σχετικά κουραφέξαλα, τα οποία οδηγούν σε ένα και μόνο πράγμα: Κέρδη για το Σύστημα, μακάριο ύπνο για το κοπάδι και διαιώνιση της ψυχολογικής σκλαβιάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :[ Μιχάλης
    δεν είμαι φίλος του hard metal, αλλά αν υποστηρίζεις πως οι Black Sabath είναι μέρος του συστήματος, τότε απλά δεν έχεις γνώση. Το κομμάτι είναι καθαρά αυτοκριτικό :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το