Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 29 Μαΐου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Μια φορά σε έναν καιρό ήτανε βράδυ και το αεροδρόμιο της πόλης γεμάτο από κόσμο. Άλλοι ψηλοί, άλλοι ήρεμοι, άλλοι με παράξενα καπέλα κι άλλοι με καλώδια να κρέμονται απ’ τα αυτιά τους.
Εκεί κάπου σύχναζε μια μικρή φιγούρα ανθρώπου παράξενου. Αλλά κανείς δεν έδινε σημασία, άλλωστε ποιος δεν ήταν παράξενος. Ο μικρός άνθρωπος περνούσε τη μέρα του κάνοντας θελήματα στους ταξιδιώτες. Κουβαλούσε βαλίτσες και τσάντες, έφερνε καροτσάκια και ψιλά έπαιρνε για να αγοράζει την αγαπημένη του σοκολάτα!
Κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν ρωτούσε γι’ αυτόν, όμως θα ορκιζόμουν ότι τον είχαν δει όλοι. Τον είχαν μάθει οι υπάλληλοι του καθαρισμού, της ασφάλειας, των εισιτηρίων, όλοι.
Κάποτε μιλούσε με έναν πολύ καθώς πρέπει κύριο με κουστούμι και μαύρα γυαλιά. Του έλεγε πως δεν έχει τι να κάνει στη ζωή του ή ανθρώπους για να είναι μαζί και το μεγάλο του όνειρο ήταν να ταξιδέψει μια μέρα με ένα αεροπλάνο!
Μια μέρα ένας αστυνομικός τον κοίταζε επίμονα και άρχισε να τον κυνηγά μπροστά στους έκπληκτους ταξιδιώτες. Κανείς από την ασφάλεια του αεροδρομίου δεν βοήθησε τον αστυνομικό και έτσι ο παράξενος κάτοικος του χώρου ήταν εύκολο να ελιχθεί. Ήξερε κάθε γωνιά του κτιρίου και κανείς δε μπορούσε να τον πιάσει.
Ωστόσο οι οθόνες του αεροδρομίου έδειχναν το πρόσωπο του. Ήταν… καταζητούμενος.
Όταν πρόβαλε έξω από ένα δωμάτιο ο αστυνομικός τον εντόπισε και άρχισε πάλι να τον κυνηγά. Ο μικρόσωμος φυγάς έφτασε στο χώρο ελέγχου των επιβατών και μπερδεύτηκε στο πλήθος. Οι ελεγκτές προσποιήθηκαν ότι τους ξέφυγε όμως δεν άφησαν τον αστυνομικό να περάσει. Δεσμεύτηκαν πως θα τον έπιαναν οι ίδιοι. Άλλωστε που θα πήγαινε;
Κι όμως ήταν πλέον ασφαλής. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι του αεροδρομίου τον έβαλαν στην επόμενη πτήση με προορισμό το μακρινό άγνωστο. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και μια νέα ευκαιρία ξεκινούσε.

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το