Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - Η ΓΥΝΑΙΚΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 03 Οκτωβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

O ήρωας της πόλης είχε γίνει ελπίδα ζωής για τον κόσμο. Όταν τα προβλήματα άρχιζαν, όταν ο κίνδυνος ήταν πια ορατός, εκείνον φώναζαν. Ήταν εύκολο να αφεθούν σε εκείνον, καθώς ήξεραν ότι δε θα τους προδώσει ποτέ. Ποιος όμως είχε πει ότι δε θα γινόταν το αντίθετο;
Οι δράσεις του, ο τρόπος που ενεργούσε, μα περισσότερο απ’ όλα εκείνα για τα οποία αγωνιζόταν τα ιδανικά του, έδωσαν κίνητρα σε πολλούς τολμηρούς, ενθάρρυναν πολλούς υπέρμαχους του καλού και έτσι βρήκε πολλούς μιμητές. Άλλωστε ο πραγματικός του στόχος ήταν να δώσει κίνητρο στον κόσμο. Να θυμίσει ότι υπάρχει καλό και αξίζει να μάχεσαι για αυτό και για τον κόσμο δίπλα σου.
Οι περισσότεροι προσπαθούσαν να του μοιάσουν και στην εμφάνιση, στα χρώμα της νυχτερίδας. Άλλοι εμπνεύστηκαν με την εμφάνιση μιας αράχνης, μα την πιο σοβαρή προσπάθεια έκανε μια γυναίκα, σαν τριαντάφυλλο. Αν και φορούσε μάσκα, ήξερες ότι ήταν γυναίκα από τα μακριά της μαλλιά και το καλλίγραμμο κορμί της.
Ίσως η μυϊκή της δύναμη να μη βοηθούσε, αλλά επικράτησε των μιμητών του Ανθρώπου-Νυχτερίδα από την αποτελεσματικότητα της και της καίριες στιγμές που επενέβαινε. Ο κόσμος άρχισε να πιστεύει και σε αυτήν. Έστω και άτυπα, ο άντρας με τα μαύρα είχε βρει κάποιον δίπλα του.
Πανζουρλισμός στα μέσα ενημέρωσης: «Οι υπερασπιστές της πόλης θα έκαναν υπέροχο ζευγάρι» και άλλα απασχολούσαν καθημερινά τον κόσμο και η αστυνομία είχε ανακουφιστεί όσο ποτέ. Η πονεμένη πόλη έβρισκε το φως που της έλειπε.
Είχε συμβεί μάλιστα να βρεθούν και οι δυο τους σε μια προσπάθεια υπεράσπισης αθώων πολιτών. Και τα κατάφεραν. Δεν έφεραν κάποιο είδος συνεργασίας, όμως συνυπήρξαν και τα κέρδισαν!
Ο άντρας με τα μαύρα σκεφτόταν πολύ θετικά. Κι όμως, βαθιά μέσα του ήξερε ότι τα τριαντάφυλλα είχαν αγκάθια. Και αν τη δική του αδυναμία την ήξερε, η γυναίκα-τριαντάφυλλο που έκρυβε τα αγκάθια της;
Ήταν θέμα χρόνου η ειρηνική σιωπή της ομόνοιας να διακοπεί και οι αρχές πήραν την κλήση για την παγίδευση κτιρίου με εκρηκτικά. Η κλήση έφερε διακριτικά νυχτερίδας…

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το