Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

βράβευση τσι τετάρτης

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ο παλιός κόσμος που γκρεμίζεται - Η Ευρώπη φοράει το μαύρο χιτώνα της
Στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι ειναι ουσιαστικά υπό παραίτηση.
Στην Ισπανία βαδίζουν σε πρόωρες εκλογές.
Στην Ελλάδα η κυβερνηση ΠΑΣΟΚ εχει ουσιαστικά καταρρευσει και περιμενουμε το όνομα του νεου Πρωθυπουργού σε ένα τοπίο απίστευτα θολό και για το τώρα και για το αυριο.
Στις  άλλες ευρωπαικές χωρες τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Στη Γαλλία ο Σαρκοζί θεωρείται τελειωμένος αλλά ακόμη και στη Γερμανία όλοι αμφισβητούν όλους.
Στην Αγγλία τέλος το καλοκαίρι άφησε τα σημάδια του με όλα όσα εγιναν με το ξέσπασμα οργής των εξαθλιωμένων.
Στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα η παρέλαση διατόντων αναλυτών, ειδικων, καθηγητών Παν/μίου που παιζουν τα πτυχία τους κορώνα γράμματα όλο και φουντώνει.
Ανθρωποι, θεσμοί, αστικά κόμματα κι εξουσίες μπαίνουν στο καμινι τις κρίσης για να βγουν κουρέλια μετά από λίγο σε Ελλάδα και  Ευρώπη.
Παρακολουθώ έναν καθηγητή που εκανε ντεμπούτο στην απόφαση του Ιουλίου αποθεώνοντάς την, να συνεχίζει να βομβαρδίζει το κοινό με άθλιες ανακρίβειες, ανόητους εκβιασμούς και έντεχνες παραλήψεις για να βγάλει το μεροκάματό του. Ηταν κι αυτός στην παρέα που μας ζάλισε από την Κυριακή ότι αν μεχρι το βράδυ δεν είχαμε κυβερνηση θα μας έδιωχναν από την ΕΕ και το ευρώ!
Σήμερα Τρίτη βράδυ δεν έχουμε ακόμη λευκό καπνό αλλά κανείς δεν συζηταει για εξοδο από το ευρώ πια. Μαλλον το αντίθετο συμβαίνει συμφωνα με τις δηλώσεις Ακερμαν και Βεστερβέλλε.Πως θα πάει αύριο στο αμφιθέατρο;
Παράλληλα στα λαμπερά Ευρωπαικά σαλόνια, στο κεντρο των αποφάσεων οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν μπροστά στα ματια έκπληκτων συντηρητικών Ευρωπαίων, ξεπερνωντας όμως επικίνδυνα όρια που δεν μπορούν παρά να εχουν βαρύ  πολιτικό κόστος για τους εκβιαστές.
Ολο το άθλιο και αηδιαστικό σκηνικό των ηγετών που εκβίαζαν την Ελλάδα απαγορευοντας της να κανει δημοψήφισμα αν δεν αποφάσιζαν εκείνοι για το ποιο θα είναι το ερωτημα δεν πέρασε απαρατήρητο βεβαια από τους λαούς της Ευρώπης που έλαβαν το μηνυμα και την προειδοποίηση.
Η αισχρή απαίτηση του Eurogroup για ενυπόγραφη έγκριση της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που ακόμη δεν υπάρχουν(!!) απο τα 2 κόμματα που συμμετέχουν στην υπό δημιουργία κυβέρνηση ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής από την Ευρώπη των μονοπωλίων και των τραπεζιτών που παρίστανε τόσον καιρό την Ευρώπη της δημοκρατίας και των θεσμών.(Ταπεινή μου γνώμη είναι οτι μπορεί να πρόκειται για σοβαρό λάθος του Εurogroup και του Ο.Ρεν που υποτιμούν πολύ την κατάσταση στην Ελλάδα και τραβάνε το σκοινί πιο πολύ από όσο τους παίρνει)
Μια τέτοια χυδαία φασιστική συμπεριφορά, δεν μπορεί φυσικά να μην στοιχίσει και στα πρόσωπα που την έκφρασαν αλλά και στους θεσμούς.
Η Ευρώπη φοράει το μαύρο χιτώνα της.
Οι λαοί το διαβάζουν και αυτό και σχεδιάζουν τις απαντήσεις τους.
Ολο αυτό που περιγράψαμε πιο πάνω είναι ένα κλασικό κρισιακό σκηνικο που εξελίσσεται μπροστά στα ματια μας αποδομώντας και διαλύοντας αργά το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας τονίζοντας συγχρόνως την ανάγκη δημιουργίας νεων Δημοκρατικών δομων κατω από τον έλεγχο του λαού, που να αντικαταστήσουν τις παλιές που σαπίζουν και καταρρέουν.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το