Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

βράβευση τσι πέμπτης

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από AnnyraMath

Ανασηκώστε τα μανίκια κι αφήστε τη καταστροφολογία.
Δεν μας ταιριάζει μωρέ η μοιρολατρία, είμαστε ένας λαός αγωνιστής και αισιόδοξος, σταματήστε πια τα αναμασήματα του τύπου: είπε εκείνο ο τάδε Γέροντας, είπε το άλλο ο δείνα… Μη παραδίνεστε στα καλοστημένα παιχνίδια της Νέας Εποχής, που σκοπό και στόχο έχουν την παραδοχή μας στο πλάνο της πνευματικής σκλαβιάς, πρωτίστως.
Εκείνο που μας χρειάζεται σήμερα, είναι να φερθούμε ‘’έξυπνα’’, ώστε να κλείσουμε τα αυτιά, στις σειρήνες της μοιρολατρίας, που δεν οδηγούν πουθενά. Τώρα επιβάλλεται να βοηθήσουμε την Ελλάδα μας να ανασυντάξει τις δυνάμεις της. Να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα ανθρώπινο, υγιές κράτος. Διότι το μπορούμε, και το χρωστάμε στις νέες γενιές!
Σταματήστε επιτέλους να αναπαράγετε τις πάσης φύσεως ‘’προφητείες’’. Χάνουμε έτσι τη την πανάρχαια Ελληνική κοινωνική και φιλοσοφική μας πραγματεία, μαζί και τη θρησκευτική ταυτότητα της Ορθόδοξης χριστιανοσύνης που θεμελιώθηκε επάνω της! Γίναμε όμοιοι με τους χιλιαστές και τους Ιεχωβάδες, που κάθε λίγο και λιγάκι προφητεύουν τη καταστροφή του κόσμου.
Εντάξει, εντάξει κατανοώ τη πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ορθώνεται το οικονομικό πρόβλημα και ζητά άμεσες λύσεις. Η αρχαία ιστορία, αλλά το ίδιο και η πρόσφατη, έχει να μας πει για δεκάδες τέτοια προβλήματα που άλλοτε γεννήθηκαν από επεκτατικούς πολέμους και άλλοτε από μεγάλες φυσικές καταστροφές.
Δεν πρόκειται να έρθει το τέλος του κόσμου!
Μια καινούργια εποχή ανατέλλει και είναι στο χέρι μας να γίνει καλλίτερη από αυτή που ήδη φεύγει και αφήνει πίσω της μόνο ερείπια καθώς εμείς απορροφηθήκαμε απ’ τα εγωιστικά προσωπικά μας ‘’θέλω’’.
Ίσως να πρέπει να χάσουμε κι άλλα μέσα στο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο, μα η ελπίδα, η αισιοδοξία και η πίστη μας δεν θα πρέπει να χαθεί. Γιατί στις φλέβες μας ρέει αίμα Ελληνικό, αίμα ηρώων. Ας παραδειγματιστούμε από το χαμόγελο και την ελπίδα εκείνων που πριν 67 χρόνια πήγαν σχεδόν άοπλοι στα βουνά της Πίνδου και γονάτισαν μια ολόκληρη αυτοκρατορία, στέφοντας με τα κλωνιά της νίκης τη χώρα μας!
Το μπορούμε λοιπόν και η νίκη, πάλι, θα είναι με τους Έλληνες.
Για τούτο, μωρέ δεν μας ταιριάζουν οι μοιρολατρικές καταστροφολογίες!


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το