Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

βράβευση τσι δευτέρας - o καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από ON AIR NEWS

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται

Ο καπετάνιος του μοιραίου "Costa Concordia", όταν έριξε το κρουαζιερόπλοιο που κυβερνούσε πάνω στον ύφαλο είχε δύο επιλογές. Η μία ήταν να σταθεί στο τιμόνι του πλοίου ως την τελευταία στιγμή επιβλέποντας την ασφαλή εκκένωση του σκάφους και η άλλη να φροντίσει να «την κάνει» πρώτος και καλύτερος αδιαφορώντας για την τύχη των 4.200 ζωών που επέβαιναν στο "Costa Concordia".Σε ένα άλλο καράβι, με ονομασία «Ελλάς» οι λανθασμένοι χειρισμοί και οι εγκληματικές μανούβρες οδήγησαν πριν λίγους μήνες το...
... σκάφος στα βράχια της χρεοκοπίας, της ύφεσης, της λιτότητας και της ανεργίας. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του δικού μας "Costa Concordia", είχαν και σε αυτή την περίπτωση δύο επιλογές. Την επιλογή που το καθήκον επιβάλει και φυσικά την επιλογή της εγκατάλειψης του σκάφους μαζί με 10 εκατομμύρια επιβάτες.

Και στην περίπτωση του" Costa Concordia", αλλά και στην περίπτωση του «Ελλάς» ήταν γλυκιά η ασφάλεια της σωσίβιας λέμβου, ειδικά μάλιστα όταν δεν έχει χώρο για όλους και στο μυαλό ακόμη και του καπετάνιου επικρατεί το δόγμα «ο σώζων ευαυτόν σωθήτω». Έτσι λοιπόν κάποιοι αντί να τιμήσουν όρκους, κανόνες και νόμους και να πληρώσουν το τίμημα των επιλογών, των χειρισμών και της ρότας που χάραξαν επάνω στο χάρτη του μέλλοντος ακολουθώντας την τακτική των τρωκτικών των αμπαριών φρόντισαν να φορέσουν πρώτοι το σωσίβιο εγκαταλείποντας το μισοβυθισμένο καράβι.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το