Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ (Battle of the Heroes)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως

0:10-0:35 Δε θα έχει τέλος, θα είναι χωρίς διάλειμμα, με μία ανάσα και κανείς δε θα λυπηθεί τον άλλο. Μια μάχη μέχρις εσχάτων, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο άντρες που η ιστορία θα επιβραβεύσει τον νικητή σαν ήρωα. Ο θάνατος είναι το μέλλον (σου) και το ίδιο πιστεύεις κι εσύ (για μένα).

0:36-2:00 Δεν υπακούω στον κίνδυνο και ρίχνομαι στη μάχη χωρίς έλεος. Στα πρώτα κιόλας χτυπήματα ο ιδρώτας στάζει μαζί με σταγόνες από αίμα στα αδύνατα σημεία μας, καθώς τα σώματά μας τεντώνονται για να αντέξουν τον πόνο και οι μύες να χτυπήσουν πιο δυνατά. Σε μια μάχη δίχως προηγούμενο δεν υπάρχουν στάσεις κι έτσι τα άκρα μας διασταυρώνονται συνεχόμενα σα να είμαστε ένα. Το αίμα και ο ιδρώτας τώρα έχουν ποτίσει το δάπεδο που γλιστράει και εμείς δείχνουμε σα να χορεύουμε μαεστρικά πάνω του.

2:01-2:50 Η μάχη εκτυλίσσεται με τρόπο που τα βλέμματα μας διασταυρώνονται. Και ο ένας κοιτάει τον άλλο πολύ βαθιά. Τα μάτια τεντώνονται και γουρλώνουν από μίσος και φανατισμό. Όλο το πρόσωπο σουφρώνει τους μύες του. Η δύναμη για μια στιγμή έχει συσσωρευτεί στις εκφράσεις του προσώπου μας και θαρρείς πως είμαστε ικανοί να πολεμήσουμε ισάξια μόνο και μόνο με τα μάτια και την έκφραση.

2:51-3:43 Η μάχη συνεχίζεται και κατάφορα πλήγματα φέρει ο ένας στον άλλο. Οι αντοχές μειώνονται μα όχι από την κούραση ή τον πόνο, αλλά από το αίμα που και οι δύο χάνουμε και φθείρει τα ζωτικά μας όργανα. Δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς κάθε χτύπημα τώρα μας φέρνει κοντά στον θάνατο. Πέφτεις! Σωριάζεσαι στο έδαφος και κρατάω την υπόσχεση μου φέροντας σου το τελικό και μοιραίο χτύπημα. Σε αποτελειώνω όπως είχαμε συμφωνήσει. Και τώρα, ετοιμοθάνατος κι εγώ πάνω στο νεκρό σου κορμί, συνειδητοποιώ πως είμαι μόνος και νοιώθω ένα τεράστιο κενό. Το μίσος εξαργυρώθηκε με έναν θάνατο, όμως η νίκη δεν με κάνει να αισθάνομαι καλά. Η απόλαυση της μάχης δεν καταξιώθηκε και τώρα αισθάνομαι περισσότερο μίσος, περισσότερη οργή, τώρα διψάω για περισσότερο αίμα ακόμα κι αν δεν έχω στόχο ή προορισμό πια στη ζωή. Δε θα σταματήσω ποτέ, άλλωστε είμαι ήρωας :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το