Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΔΕΣ ΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ (The Black Pearl)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
0:00-2:29 Η μέρα έχει μόλις ξεκινήσει και είναι στο χέρι σου αν θέλεις να είσαι ο ίδιος μίζερος άνθρωπος με χθες ή αν θες να δεις τη ζωή αλλιώς. Βγες έξω και δες πως ο ήλιος ψεκάζει με ζέστη την αδέσποτη γάτα που συμβιβάζεται και πάνω στο βρώμικο λάστιχο του αυτοκινήτου. Κατηφόρισε τον δρόμο παρατηρώντας το σπουργίτι που θα χορτάσει με μερικά ψίχουλα που βρήκε στον δρόμο. Και τώρα, φτάνοντας στο λιμάνι, έλα. Έλα για μια βόλτα που θα σου αλλάξει για πάντα (τον τρόπο σκέψης σ)τη ζωή. Άσε να λυθεί το καραβόσκοινο και νοιώσε για πρώτη φορά το βήμα σου να μην είναι απόλυτα σταθερό. Εδώ θα μάθεις πολλά μα κυρίως θα εκτιμήσεις περισσότερα. Καλώς όρισες στη θάλασσα!

2:30-4:13 Τα πανιά ανοίγουν και η πρώτη φουρτούνα έφτασε. Νομίζεις πως η ζωή σου είναι δύσκολη, ξεχνάς όμως πως εσύ την κάνεις έτσι αποζητώντας ολοένα και περισσότερα τα οποία η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχες τους πόρους να αποκτήσεις. Θέλεις μια ζωή που να μοιάζει με αυτήν των διασήμων, χωρίς όμως ποτέ να τους ρωτήσεις αν αυτοί είναι στ’ αλήθεια ευτυχισμένοι. Κοίτα τώρα πως οι γλάροι μας δείχνουν τον δρόμο για την νηνεμία. Εδώ, λίγο πιο ήρεμα μπορείς να πάρεις μια ανάσα. Να απολαύσεις το παιχνίδι του ήλιου με τα απλωμένα πανιά και πως η σκιά τους καθρεφτίζεται πάνω στη θάλασσα. Μείνε για λίγο στην άκρη της πρύμνης και νοιώσε πως είναι να είσαι ελεύθερος και χωρίς δεσμεύσεις που δεν μπορείς να αναλάβεις. Στη θάλασσα όλοι οι άνθρωποι είμαστε γυμνοί. Το νερό δεν κάνει διακρίσεις σε φτωχούς και πλούσιους, δεν ευνοεί, δεν αδικεί. Σου μαθαίνει να διασκεδάζεις με τη φύση και με ανθρώπους που αγαπάς. Χωρίς ακριβά αγαθά. Σου μαθαίνει να δέχεσαι τα απρόοπτα της ζωής χωρίς παράπονα ή γκρίνιες, να όπως αυτή η θαλασσοταραχή που μας βρήκε τώρα ξανά. Σήκω μαζί μου και σκαρφάλωσε στο κατάρτι. Νοιώσε τον αέρα να σε στριφογυρίζει χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι ενώ η βροχή μπερδεύεται με τα κύματα και σε καταβρέχει αλύπητα. Μόλις αυτό τελειώσει σου υπόσχομαι πως θα είσαι τόσο κουρασμένος και τόσο γεμάτος απ’ τη ζωή σου που δε θα χρειάζεσαι άλλο τίποτα.

4:14-5:59 Και τώρα ηρέμησε. Άκου και πάλι τους γλάρους. Κάποιο λιμάνι θα βρίσκεται εδώ κοντά. Να, κοίτα πως ξεπροβάλλει στο βάθος γαλήνιο και στάσιμο. Μην ξεχάσεις τις διδαχές της θάλασσας και να θυμάσαι πως πάνω στο κατάρτι είσαι πάντα μόνος σου. Όταν θα ξεπερνάς τα προβλήματα θα σε περιμένει πάντα μια πρύμνη για να χαράξεις τον δρόμο σου και να σκίσεις εκ νέου τα κύματα. Το ξέρεις πως όταν φτάσουμε θα αντιμετωπίσεις την ίδια ζωή. Η δουλειά θα έχει πάντα εκκρεμότητες και τα χρήματα θα εξακολουθούν να μην φτάνουν. Ίσως η γυναίκα σου σε χωρίσει και ο φίλος σου σε προδώσει. Ίσως οι γονείς σου πεθάνουν και η τράπεζα σου πάρει το αυτοκίνητο. Ίσως η αγαπημένη σου ομάδα να χάσει και κάποιος κριτής σε αδικήσει. Όμως εσύ να μάχεσαι, να μάχεσαι χωρίς φόβο, χωρίς δειλία, χωρίς μιζέρια και απαισιοδοξία. Η θάλασσα πάντοτε προσφέρει μια απλούστερη ζωή :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το