Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (Canon)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
Δεν πρόκειται να σε πείσω πως η ζωή είναι ωραία ούτε πως πρέπει να παραβλέπεις τα αρνητικά στη ζωή για να ζεις από τα καλά. Είναι δύσκολο να απαιτήσω κάτι τέτοιο, όμως άσε με να σου δείξω πως υπάρχει και καλό εκεί έξω και πηγάζει όλο από το μέσα σου, μου, όλων μας. Είναι το πως νοιώθεις στην καρδιά που καθορίζει τη διάθεση σου. Δεν σε κατηγορώ ως κακό άνθρωπο, όμως προσπαθώ να σκαλίσω για να ανακαλύψω την καλοσύνη σου και βλέπω μόνο χαμόγελα σε ανθρώπους που αγαπάς, μόνο εκεί που σε συμφέρει. Ποιος είσαι και που πας; Αν όλοι χαμογελούσαμε μεταξύ μας σκεπάζοντας τα προβλήματα μας έτσι, θα φτάναμε πιο εύκολα στις λύσεις τους.
 
Πολλές φορές τα παιδιά βλέπουν απλές λύσεις στην πολυπλοκότητα των ζητημάτων που μας ταλανίζουν. Είναι γιατί έχουν καθαρή ψυχή και γιατί δεν έμαθαν να ζουν με βάση την κατάθλιψη. Μπορούμε όλοι να το κάνουμε, μια φιλοφρόνηση στην ηλικιωμένη κυρία που ποτέ δεν συμπάθησες, μία καλημέρα σε κάποιον που στοιχηματίζεις πως ποτέ δε θα κάνει την πρώτη κίνηση, δώσε προτεραιότητα στον οδηγό της μηχανής με το απρόσωπο κράνος και κόψε λίγο απ’ το ψωμί σου για το αδέσποτο που σε κοιτά βαθιά στα μάτια. Πες πως τα ψώνια σου δεν έκαναν δεκαεφτά και εξήντα. Πες πως ήταν είκοσι ευρώ και δώσε τα ψιλά στον ζητιάνο που ποτέ δε σου γέμιζε το μάτι, όμως πόσο σημαντικό είναι να ακούσεις ένα ευχαριστώ από εκείνον! Κάνε αυτό ακριβώς που δεν θα έκανες ποτέ και κάνε το σε εκείνον που ποτέ δε θα στο έκανε εκείνος πρώτος.
 
Οι μέρες θα συνεχίζουν να ξημερώνουν, οι νύχτες να τις διαδέχονται και κάπου εκεί ανάμεσα τα προβλήματα θα συνεχίσουν για πάντα, οι απογοητεύσεις, οι αποτυχίες. Γιατί όμως θα πρέπει να χάνεις τον ενθουσιασμό για τη ζωή όταν ξέρεις πως μπορείς να προσθέσεις στο μουντό μοτίβο και χαμόγελα, καλοσύνη, χαρά μα πάνω απ’ όλα προσδοκία και ελπίδα. Βγες για ένα λεπτό και κοίταξε το φως της ημέρας, κοίταξε το ανάλαφρο σύννεφο ή το απαλό σκούρο της νύχτας. Είναι οι σταθερές σου για να ξέρεις πως θα υπάρχουν ότι κι αν γίνει. Έχεις όλο το χρόνο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και αν το καταφέρεις σε αυτήν την εποχή θα έχεις καταφέρει κάτι ακόμα πιο δύσκολο και σημαντικό. Αυτός είναι ο κανόνας της ζωής :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το