Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

βpάβευση τσι πέμπτης - να ματώσει ο λαός ή το κομματικό κράτος

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από www.greekreview.net

Να ματώσει ο Λαός ή το κομματικό Κράτος;
Πολλοί είναι αυτοί που γυρνούν στην εποχή του μνημονίου Ά και προσπαθούν να βρουν το λάθος που οδήγησε τη Χώρα στον οικονομικό της όλεθρο, προσπαθούν έτσι να εντοπίσουν το λάθος της συνταγής που ακολουθήθηκε.

Η γενική θεώρηση της κρίσης, στη Χώρα μας δεν έγινε ποτέ, δηλαδή ποτέ η Ελληνική Κυβέρνηση δεν προσπάθησε με ειλικρίνεια να δει τα αίτια που την οδήγησαν στο οικονομικό και όχι μόνο χάος! Η Ελλάδα μέχρι τώρα εφάρμοζε πολιτικές που αγνοούσαν το αίτιο του προβλήματος, ενώ οι φωνές εξυγίανσης των οικονομικών του Κράτους αδυνατούσαν να πουν, πόσο μάλλον να εφαρμόσουν τα αυτονόητα κάτω από το δυσβάσταχτο βάρος του μικροκομματικού υπολογισμού.

Η Κυβέρνηση δεν είχε κανένα πρόβλημα να ζητά χρήματα από δέκα πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αρκεί να μην έθιγε το ζάμπλουτο φανατικό της ψηφοφόρο. Ήταν η σειρά πια του ΠΑΣΟΚ, να καταλάβει τι γέννησε η πολιτική του ως αντιπολίτευση, την εποχή που με δήθεν αγωνιστική διάθεση φώναζε: Συνέναιση σημαίνει συνενοχή.

Δύο είναι οι ισχυροί τομείς που απαρτίζουν την οικονομία, ο Ιδιωτικός και ο Δημόσιος, μόνο που η Κυβέρνηση Παπανδρέου συμπεριφερόταν σαν να αντιμετωπίζει το πρόβλημα ο Ιδιωτικός, και γι αυτό κατάφερε να εφαρμόσει πολιτικές εξόντωσης και όχι ανάρρωσης της Οικονομίας. Η γενική κατεύθυνση ήταν, να αφαιμαχθεί  η ιδιωτική οικονομία και να θυσιαστεί μαζί μ'αυτή και η εθνική μας αξιοπρέπεια, στο βωμό του τεράστιου και αναποτελεσματικού Κράτους.

Δεν υπολόγιζαν ποτέ στο ΠΑΣΟΚ ότι θα γινόταν τόσο πολύ φανερό αυτό αλλά για άλλη μια φορά έκαναν φυσικά λάθος! Βλέπετε στην συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Τόμσεν αυτό ακριβώς υποστήριξε σε κάθε τόνο.

Συγκεκριμένα ο Τόμσεν πιεζόμενος από τους ευρωβουλευτές δήλωσε ότι : ήταν επιλογή των Ελλήνων (εννοείται της Ελληνικής Κυβέρνησης) να αυξήσουν τους φόρους και να μην προχωρήσουν στην επαρκή περικοπή δαπανών αντί να μειώσουν το ΣΠΑΤΑΛΟ & ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ, υδροκέφαλο κομματικό κράτος (κάνοντας ακόμα και απολύσεις από αυτό)  που ήταν και ο πραγματικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ.

Το Κράτος βέβαια όχι μόνο δεν σώζεται έτσι, αλλά αντίθετα θα ματώσει περισσότερο από όσο χρειαζόταν, γιατί απλούστατα μειώθηκε το ΑΕΠ, εξαφανίστηκαν μέχρι και οι μικρές οικονομίες απo την Χώρα. Είναι τεχνητά μειωμένος ο Ιδιωτικός τομέας, και κατά συνέπεια οι υπολογισμοί πρέπει να ξαναγίνουν με βάση τους νέους πια μισθούς. Έτσι τώρα παρόλη την οριζόντια περικοπή μισθών, απαιτούνται απολύσεις τουλάχιστον διπλάσιου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων από αυτές που απαιτούνταν το 2010. Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε ψευτοδίλημμα κι εκεί ακριβώς την πάτησε.

Νόμιζε ότι μπορεί να επιλέξει μεταξύ του να ματώσει ο Λαό μόνο για να διασωθεί έτσι το κομματικό Κράτος. Το πόσο αποφασισμένο ήταν εξηγεί θαυμάσια την περί δημοψηφίσματος μοιραία γκάφα του Γ.Α.Π. αυτό όμως θα ήταν δυνατό μόνο στις μεσανατολικές απολυταρχικές κοινωνίες. Νόμιζε ότι θα διασωθεί έτσι μετρώντας μόνο αυτά που το κομματικό κατεστημένο θεωρεί σημαντικά, αλλά φυσικά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, και ο ξενοδόχος είναι πάντα αυτός που πληρώνει τις ανάγκες σου.

Το πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά, και ικανό να δείξει με ακρίβεια το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, ήταν η διαπραγμάτευση για το κούρεμα, μια διαπραγμάτευση στην οποία η Ελληνική Κυβέρνηση τάχθηκε στο πλευρό των Τραπεζιτών, και η Γερμανίδα Καγκελάριος στο πλευρό των φτωχών και μηδέποτε εκπροσωπούμενων Ελλήνων. Είναι πραγματικά περίεργο πως ακόμα και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος ο προδότης που αρνούμενος το 80% κούρεμα που επιθυμούσε η Μέρκελ, κατάφερε να το περιορίσει στο 50%. Πραγματικά είναι γέλια όλα αυτά τα ανθρωπάκια που γουρλώνουν τα μάτια τους μόλις ανακαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο του Ελληνα Πρωθυπουργού σε εκείνη την διαπραγμάτευση.

Εξίσου για γέλια είναι και όσοι δεν καταλαβαίνουν τι θέλει να πετύχει ο Βενιζέλος με τις δηλώσεις περί αποζημίωσης δήθεν των μικροεπενδυτών κατόχων Ελληνικού χρέους. Μήπως υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ποιους θα θεωρεί μικροεπενδυτές η οποιαδήποτε Κυβέρνηση στο μέλλον, ή μήπως υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα φοβηθούν την Δικαιοσύνη, την ίδια Δικαιοσύνη που δεν ντρέπεται να βλέπει τη Μέρκελ να επιθυμεί μια καλύτερη διευθέτηση των οικονομικών του Κράτους μας, κι από τον Πρωθυπουργό μας.

Είναι λοιπόν αγαπητέ συνέλληνα σίγουρο ότι με αυτό τον τρόπο σκέπτονται, και ότι δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο ευνοούν τα συμφέροντα που τους ανέδειξαν. Είναι εξίσου σίγουρο ότι ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί τίποτε πέρα από μισθό σύνταξη να υπολογίσει. Προς τι ο πανικός λοιπόν και γιατί να λέμε ότι δήθεν υπάρχει κρίση, κι όχι ότι ήρθε απλά το πλήρωμα του Χρόνου?

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το