Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

βpάβευση τρίτης ~ αφήστε με να κάνω λάθος

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από protagon

Αφήστε με να κάνω λάθος

Πολλές συζητήσεις για το τίποτα. Πολλές αντιπαραθέσεις για το τίποτα. Και φυσικά πολλοί σωτήρες για το τίποτα. Πώς ξαφνικά σε αυτή τη χώρα μαζεύτηκαν τόσοι σωτήρες δεν μπορώ να καταλάβω. Και άντε αυτό δεν το καταλαβαίνω. Πώς γίνεται τόσα χρόνια το καράβι που λέγεται Ελλάδα να βουλιάζει σιγά-σιγά και βασανιστικά και να μην υπήρχε ένας να αναλάβει το τιμόνι, αφού ο καπετάνιος έφυγε πρώτος, και τώρα ξαφνικά μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί; (μήπως τελικά δεν είχαμε ποτέ καπετάνιο;) Τόσοι πολλοί και με λύσεις. Λύσεις δικές τους, λύσεις άλλων, λύσεις γενικά. Και γιατί τώρα; Τώρα όλοι γίνανε πατριώτες;

Δεν είμαι πολιτικός επιστήμονας. Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, πέρα από το να είσαι ενεργός και υπεύθυνος πολίτης, σε μία κοινωνία που έχει σαπίσει από την οικογενειοκρατία και το κομματικό κράτος. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να κρίνεις και να δίνεις επίσης, το δικαίωμα να κριθείς έντιμα. Δεν σπούδασα στα μεγάλα πανεπιστήμια με τους βαρείς τίτλους και τις περγαμηνές. Ένας άνθρωπος καθημερινός όπως όλοι μας είμαι. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή τη όμορφη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Στην Ελλάδα της δημοκρατίας (έχει γίνει ψωμοτύρι πλέον αυτή η έκφραση). Και είμαι ακόμα περήφανη, γιατί έμαθα να περπατάω στον δρόμο με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να χρωστάω σε κανέναν αυτό που έγινα.

Σήμερα όμως, με κάνετε να αναρωτίεμαι και σας ερωτώ. Με αυτόν τον τρόπο, εσείς οι σωτήρες, θα μας βγάλετε από το αδιέξοδο; Με το να βγαίνετε στα κανάλια και να προσπαθείτε να τρομάξετε τον κόσμο, πως αν δεν υπάρξει την επομένη των εκλογών κυβέρνηση, η χώρα θα καταστραφεί; Αυτές είναι οι λύσεις σας; Τρία χρόνια τώρα κάποιοι φοβίζουν τον κόσμο με την χρεοκοπία, και παίρνουν σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού. Τρία χρόνια οδεύουμε προς την καταστροφή, η οποία είναι εδώ, μπροστά μας και τη ζούμε (πάντα ήταν μπροστά μας, αλλά όλοι κλείναμε τα μάτια στο κακό). Κι αφού μας σώσατε δύο φορές, έρχεστε πάλι και μας λέτε τα ίδια. Ότι αν και εφόσον... θα καταστραφούμε;

Αυτή τη φορά δεν θέλω να σας ακούσω. Δεν θέλω να παρακολουθησω άλλο αυτήν την παρωδία. Όχι, από άποψη ή αδιαφορία. Αλλά γιατί αυτή τη φορά θέλω να κάνω λάθος και να δεχτώ τις συνέπειες. Θέλω μόνο να δω τα προγράμματα σας (πού είναι οι λύσεις σας τώρα; Γιατί δεν τις λέτε και σ' εμάς;), να τα βάλω κάτω και να μετρήσω ποιο είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου και να αποφασίσω. Αφήστε με ελεύθερη να αποφασίσω για το μέλλον μου, χωρίς ψυχολογικούς εκβιασμούς, όπως το «λεφτά υπάρχουν», που ειπώθηκε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτηση, ή την καταστροφολογία που παρουσιάζεται σήμερα, η οποία κλονίζει ακόμα περισσότερο.

Αφήστε με να κάνω λάθος, γιατί το δικό μου λάθος μπορεί να μου βγεί σε καλό. Αφήστε με με ψυχραιμία να αποφασίσω για το μέλλον μου. Αύριο φεύγω, γιατί εσείς το αποφασίσατε αυτό για μένα. Φεύγω, για να βρω δουλειά για να μπορώ να ζω με αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ας αποφασίσω εγώ για το αύριο και το μέλλον των παιδιών μου. Αφήστε με ελεύθερα να ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα.

Γι’ αυτό αφήστε με να κάνω λάθος!

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το