Κυριακή 13 Μαΐου 2012

βpάβευση σαββάτου ~ περί συριζα

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από Ακρίτας της Μακεδονίας

Περί ΣΥΡΙΖΑ...
Σε αυτήν την ανάρτηση θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εδώ και 1 χρόνο έχω αλλάξει την κατεύθυνση του blog , ελπίζοντας να γεννηθεί κάτι από τις στάχτες του δικομματισμού. Ήμουν και είμαι υπέρ μίας λύσης μέσα στην Ευρώπη. Όχι φυσικά την Ευρώπη των Μερκοζύ. Αλλά και αυτή δείχνει να τελειώνει. Αν δεν την τελειώσει ο Ολάντ θα την τελειώσουν τα έθνη της. Άλλο είναι όμως το ζήτημα και αφορά την χώρα μας. Δεν είναι μόνο η άνοδος των ακραίων ολοκληρωτικών κομμάτων που με ανησυχεί. Αλλά και η άνοδος του...Ευρωκομμουνισμού. Δεν φοβάμαι τους Γερμανούς στο να μας βγάλουν έξω από το Ευρώ, αλλά τον….Ευρωκομμουνισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ευρωκομμουνιστική αριστερά. Στην Ευρώπη, κύριος πολιτικός εκπρόσωπός τους είναι ο Μελανσόν της Γαλλίας, ο οποίος ήρθε 4ος και καταιδρωμένος και με λιγότερα ποσοστά. Και εδώ μας τον παρουσιάζουν σαν κάτι το «κορυφαίο». Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να μας βγάλει έξω από το ευρώ λέγοντας ότι 1002 δικαιολογίες.Και δεν είναι μόνο αυτό.!!!
Είναι ποτέ δυνατόν να συμπιμπτούν οι απόψεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με την ΚΟΕ και την ΑΚΟΑ ;Η ΚΟΕ και η ΑΚΟΑ είναι μικρά ΚΚΕ κόμματα για όσους δεν γνωρίζουν.
Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ:….

είναι άρρηκτο κομμάτι του πολιτικού προβλήματος,
το θεωρώ εξίσου προβληματικό  με τον δικομματισμό,
η ιδεολογία του είναι κατά μέρος αριστερίστικη, δηλαδή άκρα αριστερά,
ανήκει στην ευρωκομμουνιστική αριστερά, στον λεγόμενο δημοκρατικό αριστερισμό, άρα προοωθεί ακραίες θέσεις(κομμουνιστικές, αναρχοφασιστικές κλπ),
προωθεί τον μαρξιστικό τύπου εθνομηδενισμό και τον άκρατο πολυπολιτισμό,
οι σχέσεις του με ακραίους αναρχικούς φορείς όπως ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κάτι παραπάνω από αδελφικές,
το πρόγραμμά του για την οικονομία είναι ένα μάτσο μπούρδες,
δεν έχει διατυπώσει ούτε μία ρεαλιστική θέση,
δεν είναι τυχαίο ότι αριστεροί διανοούμενοι αρχίζουν και παίρνουν αποστάσεις(π.χ. Κοτζιάς). Ακόμα και ο Αλέξης Μητρόπουλος νεοαφιχθείς στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν του λέγανε για το θέμα των «καταθέσεων», ήταν έκδηλη η αμηχανία του.
αυτή είναι η πραγματικότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Cus Mudde, στο βιβλίο του για την Ριζοσπαστική δεξιά, έχει ένα ερωτηματολόγιο. Μέσω αυτού αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογική κατεύθυνση ενός κόμματος με ριζοσπαστικές θέσεις. Αυτά τα ερωτήματα κάλλιστα μπορούν να γίνουν και για τον ΣΥΡΙΖΑ, για να φανεί η γύμνια του.

Ανησυχώ πολύ!!!

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το