Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

προβληματισμός πέμπτης ~ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ

Καληνωρίσματα. Οι εκλογές πέρασαν στην ιστορία και ευτυχώς για όλους, σύντομα προέκυψε κυβέρνηση, το βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι φυσικά πως το πρώτο κόμμα δεν πήρε αυτοδυναμία. Πρώτη η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, με το ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί από κοντά φτάνοντας σε ιστορικά ρεκόρ για την ιστορία του.

 

Ήδη από τις πρώτες εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ είχε την ιστορική ευκαιρία να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας όταν η διερευνητική εντολή παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Οι πολιτικοί δεν τα βρήκαν κι έτσι η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές κυρίως λόγω της αδιαλλαξίας κάποιων κομμάτων να συνεργαστούν με κάποια άλλα και αγνοώντας την λαϊκή ετυμηγορία όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές.

 

Στις δεύτερες εκλογές η Νέα Δημοκρατία πήρε την πρώτη θέση, όμως όλοι θα συμφωνήσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε πραγματικά αφού κατάφερε να εδραιωθεί. Και ενώ όλοι περίμεναν μία κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς εξαιτίας τις μεγάλης του δύναμης, ο Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ των εκλογών φρόντισε να αποκλείσει κάθε τέτοια πιθανότητα πριν καν φτάσουμε στις διαβουλεύσεις για νέα κυβέρνηση. Ο Τσίπρας δήλωσε ξεκάθαρα πως αφού δεν είναι το πρώτο κόμμα, θα είναι αντιπολίτευση, αυτό δηλαδή που τόσα χρόνια κάνει: να αντιπολιτεύεται! Αυτή τη φορά όμως με ισχυρή δύναμη που πηγάζει από τις χιλιάδες του λαού που τον εμπιστεύτηκαν.

 

Γιατί όμως το ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι κυβέρνηση; Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο. Τα στελέχη του εδώ και περισσότερο από ένα μήνα έκαναν αμέτρητες διαφορετικές μεταξύ τους προγραμματικές δηλώσεις. Άλλοι έλεγαν πως θα διαγράψουμε το μνημόνιο κι άλλοι πως θα το επαναδιαπραγματευτούμε. Άλλοι έλεγαν πως θα κρατικοποιήσουμε τράπεζες και οργανισμούς κι άλλοι πως θα προχωρήσουν σε πολλές νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Άλλοι έλεγαν πως θα αυξήσουν την φορολογία στους μεσαίους και μεγάλους κι άλλοι πως απλά εξέφραζαν τον εαυτό τους. Ποια οργάνωση; Ποια τάξη; Ποια δομή; Ποια συνέπεια θα μπορούσε να κυβερνήσει αυτό το κράτος με αυτά τα στελέχη;

 

imageΟ κύριος Τσίπρας ξέρει καλά πως δεν έχει ικανά στελέχη να κυβερνήσει τη χώρα, για να διορθώσει τα κακώς κείμενα με έναν τρόπο ρεαλιστικό και όχι φιλολογικό όπως του αρέσει να μιλάει στις μάζες, ξέρει πολύ καλά πως δεν είναι ικανός να βγει στην Ευρώπη και να μιλήσει ως ίσος προς ίσο στους διεθνείς ηγέτες καταφέρνοντας το οτιδήποτε για την Ελλάδα. Οι βαριές δηλώσεις και οι τραμπουκισμοί με βολές στους ξένους ηγέτες πιάνουν στον ελληνικό λαό, τον κάνουν σαν “έναν από εμάς” τον απλό πολίτη, όμως εκεί έξω δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα…

 

Ο κύριος Τσίπρας τα ξέρει όλα αυτά, όπως επίσης ξέρει πως αν έφτιαχνε κυβέρνηση θα αναγκαζόταν εκ των πραγμάτων να αλλάξει πολλά από αυτά τα οποία έλεγε και υποσχέθηκε. Και δεν το ήθελε. Έτσι, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης και να μείνει σε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει. Να λέει “όχι”, “όχι”, όχι” επειδή αυτό είναι εύκολο στην αντιπολίτευση και επειδή αυτό θα ακούγεται και ποιο ωραίο στα αυτιά των πολιτών. Ξέχασε όμως κάτι: Το σχεδόν 27% του ελληνικού λαού που τον ψήφισε, δεν το έκανε για να μείνει κομπάρσος του όχι, αλλά για να συμμετέχει, να συνεργαστεί, να κυβερνήσει τη χώρα εκφράζοντας τον απλό πολίτη (όπως λέει ότι κάνει) και ο Τσίπρας αγνόησε αυτό το αίτημα, πρόδωσε τον απλό πολίτη. Κρίμα!

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ… ΑΠ’ ΕΞΩ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το