Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

βράβευση σαββάτου ~ το ποδόσφαιρο κέρδισε και η μέρκελ έχασε

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από Ας μιλήσουμε επιτέλους

Το ποδόσφαιρο κέρδισε και η Μέρκελ έχασε...!

Μπορεί το ποδόσφαιρο να μην είναι πολιτική, ενίοτε όμως χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς (τους φθηνούς, με χαμηλό επίπεδο αυτοσεβασμού, χωρίς προσωπικότητα και χωρίς πραγματικές ιδέες) προκειμένου να «χτίσουν» ή να «υποβοηθήσουν» το προφίλ τους.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ελλάδας με την Γερμανία, η γερμανίδα καγκελάριος ήταν παρούσα, θέλοντας να πείσει για το εξωπραγματικό, ότι δηλαδή ενώ η Ευρώπη βρίσκεται μέσα σε έναν κυκεώνα και δέχεται «μηνύματα» διάλυσής της, η ίδια βάζει τα πάντα σε δεύτερη ταχύτητα εάν είναι να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας!!! Και η αλήθεια (αν και οξυμωρη) είναι πως καταφέρνει να πείσει πολύ καλά τους Γερμανούς για τον «εθνικισμό» της, την ίδια στιγμή που εργάζεται πυρετωδώς για να εξαλείψει την λέξη έθνος από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη!!!

Παρατηρήσαμε, λοιπόν, πως μέχρι και η τηλεόραση φροντίζει γι αυτό το προφίλ (της πανηγυρίζουσας κραταιάς γερμανίδας καγκελαρίου) της Αγκέλας Μέρκελ, η οποία εξαφανίστηκε από τις κάμερες όταν η Ελλάδα ισοφάρισε στο σκορ την Γερμανία… Δεν επιτρέπεται –φυσικά- να φανεί η Μέρκελ αμήχανη, αγωνιούσα, ίσως και με φόβο της ήτας στα μάτια της…, αφού είναι μία άφοβη Γερμανίδα…!

Παρ’ όλη την προσπάθεια, λοιπόν, να χτιστεί αυτό το προφίλ της κυρίας Μέρκελ, εμείς έχουμε να σημειώσουμε κάτι πολύ απλό: Η γερμανίδα καγκελάριος «πάγωσε» (την έζωσαν τα φίδια, επί το ελληνικότερον) στην σκέψη πως μπορεί να χάσει… Τελικά κέρδισε, αλλά στην όλη ιστορία έχει μείνει και ένα πολύ καλό μάθημα προς την αδίστακτη καγκελάριο που επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία και καταστροφή της Ελλάδας: έντεκα (11) Έλληνες την έκαναν να νιώσει πως μπορεί να χάσει… τι θα συμβεί στην περίπτωση που βρεθούν απέναντί της έντεκα (11) εκατομμύρια Έλληνες; Το έχει σκεφτεί; Τι πιθανότητες θα έχει να επιβληθεί σε έναν λαό που θα αγωνίζεται για την ελευθερία του;

Ξέρετε, εμείς οι Έλληνες πίνουμε το ουζάκι και τον μεζέ μας, παρέα με τον Θεό, που μας τα παρέχει όλα πλουσιοπάροχα. Και σαν ο ήλιος αρχίσει να δύει, τότε ανεβαίνουμε σε μία βουνοκορφή και αποχαιρετάμε την ημέρα πίνοντας έναν καφέ με τον δημιουργό μας, κάνοντας μια ευχή και ευχαριστώντας τον που μας αξίωσε να έχουμε μία τέτοια πατρίδα. Μία πατρίδα που αν η κυρία Μέρκελ μας την πάρει ή (ακόμη και) αν της την χαρίσουμε, ποτέ δεν θα την νιώσει δική της, πάντα θα έχει την αίσθηση πως έχει κλέψει κάτι ξένο… γιατί ποτέ δεν θα καταλάβει τους ήχους από τα κύματα της θάλασσας, ποτέ δεν θα νιώσει τα χρώματα που γεμίζουν τον χώρο, ποτέ δεν θα απολαύσει τον καφέ ή το ούζο κάτω από μία τέντα φτιαγμένη από καλάμια… Όλα αυτά της είναι ξένα κι έτσι θα μείνουν.

Επιμύθιο: Καληνύχτα κυρία Μέρκελ. Δυστυχώς αποφάσισες να πάρεις κάτι που ποτέ δεν θα καταφέρεις. Όχι γιατί οι Έλληνες είναι τρελοί, αλλά επειδή βαδίζεις προς την καταστροφή σου από τη στιγμή που θέλησες να πάρεις την γη εκείνων που σέβονται το ίδιο την ζωή και τν θάνατο, ενώ αγαπούν τον Θεό τους επειδή τον νιώθουν κοντά τους συνεχώς, ακόμη και στον γκρεμό που τους πέταξες κυρία Μέρκελ... Ο δικός σου θεός, κυρία Μέρκελ, έχει ωράριο τράπεζας…

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το