Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

βpάβευση τετάρτης ~ ο αλυσοδαμασμενος ανθρωπος

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από Black~Martini

Ο αλυσοΔΑΜΑΣΜΕΝΟΣ ανθρωπος....
Δεν ξερω τι σκεψεις και προβληματισμο θα σας δημιουργησει η παρακατω ιστορια....αλλα εμενα μου θυμισε πολυ το ανθρωπινο ειδος που με καθε τροπο το εχουν δαμασει να ''υποχωρει''.
Διαβαζοντας την ιστορια αυτη θυμηθηκα ακομα και φρασεις των παππουδων μου προς τους γονεις μου.
Φρασεις κλισε που ακουσα και εγω απο τους γονεις μου....αλλα και απο φιλους...γνωστους...και απλα συμπολιτες μου.Φρασεις υποχωρησης προς τα δικαιωματα μου ως πολιτης ενος κρατους...ενος εθνους..μιας πολης...μιας γης!!!..
-Δεν θα τα καταφερεις..
-Δεν ειναι αυτο για σενα..
-Δεν γινεται..
-Μην την ψαχνεις...
-Ετσι ειναι η ζωη...
-θα φας τα μουτρα σου...
-Και ποιος νομιζεις πως θα νοιαστει;
-Δεν θα βρεις το δικιο σου...
-Δεν βρισκεις ακρη....
Πολλες φρασεις......παμπολες...Λεξεις κλειδια που μου εκοβαν τα βηματα και μου καθοριζαν τα βηματα μου.Καποια βηματα βεβαια μεγαλωνοντας αλλα και ακομα κ τωρα που βρισκομαι στην μεσηλικη ηλικια μου τα εκανα και τα κανω....για να ανακαλυψω πως ετσι φτιαχτηκε το συμπαν για μενα.
Ετσι εφτιαξαν καποιοι λιγοι την ζωη μου....για να μην διεκδικω...να μην κερδιζω...να μην εχω αυτα που δικαιως αξιζω ως ανθρωπος ακομα και αν μου τα εχουν υποσχεθει....και ακομα χειροτερα ακομα και αν ειναι νομοθετιμενα!!!..
Νομοι κοινωνικου κρατους...νομοι φαντασματα...νομοι που μου κανουν δυσκολη ακομα και την επιβιωση μου...αλλα το κυριοτερο νομοι που για να λειτουργησουν θα πρεπει να φωναξω και να κυνηγησω. Το εκανα καποτε με ζηλο...Τωρα πια οχι!!
Εχανα την ωρα μου και εσπαγα τα μουτρα μου στο καλα ερμητικα κλειστο κυκλωμα του κρατους.....Ετσι παραιτησε σιγα σιγα και αποδεχεσαι...Τωρα καταλαβαινω και τις σιγανες φωνες συμπολιτων μου στις ουρες κρατικων υπηρεσιων....Τωρα καταλαβαινω πως αυτο εγινε σιγα σιγα σαρακι...που εφαγε την ανθρωποτητα!!!!!!..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να διεκδικω...να αγωνιζομαι...να απαιτω..γιατι ετσι με μεγαλωσαν..ετσι μεγαλωσατε...ετσι ΠΑΡΑΙΤΗΣΤΕ!!!!
Καλη αναγνωση......
ακολουθεί απόσπασμα κειμένου

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το